1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi suhtautuu jyrkän kielteisesti Porissa suunniteltuun katupartiointiin

Facebookissa leviää viesti, jossa kehotetaan väkeä saapumaan paikalle Liinaharjan vastaanottokeskuksen lähellä kokoontuvaan katupartioon perjantai-iltana. Lounais-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikön Timo Vuolan mukaan järjestystä ylläpitävien yksityispartioiden toiminta on lainvastaista.

Kuva: Yle

Porissa kerätty järjestyspartio on poliisin tulkinnan mukaan laiton. Apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola sanoo, että järjestyspartiointi on lainvastaista.

Facebookissa leviää kutsu katupartiointiin Länsi-Poriin lähelle Liinaharjan vastaanottokeskusta perjantai-iltana.

– Järjestystä pitävään katupartiointiin suhtaudumme ehdottoman kielteisesti. Emme voi kieltää ihmisiä kokoontumasta ja kävelemästä, mutta yleisen järjestyksen turvaaminen katupartiointina on laitonta. Se kuuluu poliisille, Vuola sanoo.

Poliisi puuttuu laittomuuksiin

Vuolan mukaan poliisi seuraa tilannetta eikä tule hyväksymään, että yksityiset kansalaiset ottavat lain omiin käsiinsä. Apulaispoliisipäällikkö sanoo, että tarvittaessa poliisi puuttuu omavaltaisuuksiin.

Vuola sanoo ymmärtävänsä huolen turvapaikanhakijoiden saapumisesta. Hän korostaa, että poliisilla on riittävät resurssit järjestyksenvalvontaan.