1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. keilahallit

Uudesta keilahallista toivotaan kaikkien olohuonetta

Kajaanin uusi keilahalli avautuu kansalle perjantaina. Vanhan uimahallin kohdalle rakennettu ja Puistoksi ristitty keilahalli tarjoaa täyskaatojen lisäksi myös koko kansalle yhteisen kokoontumispaikan.

keilahallit
Kajaanin keilahalli Puisto
Arto Loukasmäki / Yle

Nyt on Kajaanissa kävijöille näytettävää. Siitä pitää huolen Puistoksi ristitty uusi keilahalli. Nimi johtaa juurensa urheilupuistoon ja lähellä sijaitsevaan Puistolan kaupunginosaan. Puurakenteinen keilahalli rakennettiin vanhan uimahallin paikalle nopeassa tahdissa, sillä päätös tehtiin kolme ja puoli vuotta sitten.

– Kuusi vuotta sitten ostin keilahallin liiketoiminnan Juntusen Liisalta ja siitä meni pari vuotta, kun ajatus tuli uuden keilahallin rakentamisesta. Aiesopimus tehtiin, kun päätös uimahallirakennuksen purkamisesta syntyi. Tuntemukset ovat huojentuneet, sillä takana on pitkä syksy. Nyt alkaa näyttää hyvältä, kertoo yrittäjä Timo Honkila.

Prameaa Puistoa esiteltiin Kajaanin silmäätekeville torstaina. Kaupunginjohtaja Jari Tolonen uskoo, että keilahallista tulee yhteinen kokoontumispaikka niin nuorille, kuin ikäihmisille, siis varsinainen kaupunkilaisten olohuone, jota voi esitellä myös vieraille.

Timo Honkila
Yrittäjä Timo Honkila on pitkän syksyn jälkeen huojentunut.Arto Loukasmäki / Yle

Samalla linjalla on myös yrittäjä Honkila, joka uskoo, että uusi halli lisää harrastajien määrää.

– Viisi vuotta sitten, kun vanhaan halliin tehtiin remontti, harrastajamäärät nousivat. Keilailu on suosittu harrastus ja tämä varmasti lisää satunnaisten kävijöiden määrää.

Uutta ja hohtavaa

Uusi kymmenen rataa sisältävä halli on puurakenteinen, ja koko hallin välineistö saunaosastoa ja kiuasta myöden on uutta – paitsi pylväsporakone.

Tuntemukset ovat huojentuneet, sillä takana on pitkä syksy.

Timo Honkila

– Pro shopissa pitää Pasilla olla kone, ja vanha otettiin mukaan, hymähtää Honkila.

Puiston pelipaikalla eli keilaratojen päädyssä esittäytyy myös wanha Kajaani.

– Sinne on etsitty kuvat 1900-luvulta Kajaanin linnanraunioista ja niiden yli kulkevasta puusillasta. Nyt Kajaani on ikuistettu isona kuvana tuolla taustalla, sanoo yrittäjä Timo Honkila.

Lue seuraavaksi