Maija-Leena Paavola nousemassa Seppo Tiitisen seuraajaksi

Erimielinen eduskunnan kansliatoimikunta joutui äänestämään eduskunnan korkeimmasta virkamiehestä. Valinnasta on eduskunnan lopullinen äänestys tänään iltapäivällä.

politiikka
Maija-Leena Paavola
Maija-Leena PaavolaAOP

Lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola on nousemassa Seppo Tiitisen seuraajaksi eduskunnan järjestyksessään kymmenenneksi pääsihteeriksi. Eduskunnan kansliatoimikunta joutui äänestämään asiasta ja esittää Paavolaa iltapäivällä eduskunnalle.

Maija-Leena Paavola sai toimikunnan äänestyksessä neljä ääntä, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari kaksi ääntä ja eduskunnan hallintojohtaja, demaritaustainen Pertti Rauhio yhden äänen.

Eduskunta äänestää eduskunnan pääsihteeristä kuultuaan kansliatoimikunnan esityksen. Kansanedustajat saavat äänestää 12 nimen joukosta suljetussa lippuäänestyksessä, mutta kansliatoimikunnan esityksellä on painoarvoa.

Kansliatoimikunta yritti moneen kertaan päästä yksimielisyyteen Tiitisen tilalle valittavasta ehdokkaasta, mutta ei vielä eilen torstaina edennyt äänestämään asiasta. Poliittisesti kinkkinen päätös venyi aivan viime metreille, sillä eduskunnan äänestys on jo tänään perjantaina kello 13.

Pääsihteeri Tiitinen jää eläkkeelle 31. joulukuuta. Hän toimi virassa neljännesvuosisadan, vuodesta 1992.

Eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Maija-Leena Paavola oli niiden kahdeksan hakijan joukossa, jotka etenivät valinnassa psykologisiin kokeisiin. Neljä muutakin täytti kelpoisuusvaatimukset.

Eduskunta haki tehtävään Suomen kansalaista, jolla on oikeustieteen kandidaatin tutkinto tai muu soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Hakijan tuli olla lainvalmistelutyöhön hyvin perehtynyt ja tuntea hyvin eduskuntatyötä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.