1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. navetat

Navetta palaa Haapamäellä – yksi vasikka jäi liekkeihin

Pelastuslaitos sammuttaa parhaillaan noin viidensadan neliön navetan paloa Keuruun Haapamäellä. Moijasentien varrella sijaitsevassa vanhassa pihattonavetassa oli 17 nautaeläintä. Suurin osa karjasta pelastui, mutta yksi vasikka jäi liekkeihin. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

navetat
Navetta palaa.
Keski-Suomen pelastuslaitos

Pelastuslaitos onnistui estämään puurakenteisen navetan palon leviämisen navetan yhteydessä olevaan polttoturvevarastoon, asuinrakennukseen ja aittoihin. Jälkisammutustöiden arvioidaan kestävän muutaman tunnin.

Palon syttymishetkellä navetassa oli muutamia vasikoita. Yksi vasikka jäi liekkeihin ja muut saatiin ulos ajoissa. Aikuinen karja oli ulkona jo valmiiksi ja kyseessä on niin sanottu pihattonavettarakennus.

Päivystävä palomestari Mikko Hiltusen mukaan rakennus oli kauttaaltaan täyden palamisen vaiheessa pelastuslaitoksen tullessa paikalle eikä navettaa voitu pelastaa.

– Aika hyvin ollaan saatu tilanne hallintaan, ei ole nyt leviämisen vaaraakaan, kiteytti Hiltunen.

Vaasan hätäkeskus kirjasi tulipalon aamulla kello 7.39. Keski-Suomen pelastuslaitoksen lisäksi sammutustöihin on hälytetty kaksi säiliöyksiköitä Pirkanmaalta. Yhteensä sammutustöihin osallistui seitsemän yksikköä.

Lue seuraavaksi