Ville Saxman jatkaa RoPSissa

Puolustaja Ville Saxman on tehnyt Rovaniemen Palloseuran (RoPS) kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Päävalmentaja Juha Malisen mukaan Saxmanin sopimus on tärkeä osa seuraavan kauden joukkuetta kootessa.

urheilu
Rops Saxman
Vesa Vaarama / Yle

– Ville on noussut parin viime vuoden aikana isoon ja tärkeään rooliin joukkueessa, ottelusta toiseen hän on jaksanut yllättää hyvillä otteillaan. Olen tosi tyytyväinen, että nyt saatiin yksi joukkueen varmimmista onnistujista jatkamaan joukkueessa, Malinen kehuu oikeaa laitapuolustajaansa tiedotteessa.

Myös kentän ulkopuolella Saxman on Malisen mukaan tärkeä persoona.

– Ville on persoonana ehdottomasti joukkuepelaaja ja on myös kentän ulkopuolella tärkeä henkilö joukkueessa, Malinen toteaa.

Malisen mukaan puolustajaksi kotiutunut Saxman voisi olla käyttökelpoinen pelaaja myös hyökkäyspäässä.

– Koska Villen laitapelaaminen on sujunut tuohon malliin laitapuolustajana, ei ole poissuljettu vaihtoehto sekään, että hän pelaisi joskus myös laitahyökkääjänä. Niin monipuolinen pelaaja on kyseessä.

Ville Saxman on myös itse tyytyväinen, että sopimusasiat saatiin jo tässä vaiheessa kuntoon.

– Oikein hyvät fiilikset siitä on, että saimme sopimusasiat jo kuntoon. Joukkueen runko näyttää pitkälti säilyvän viime vuodesta ja sen päälle on hyvä rakentaa myös tulevalle kaudelle menestyvä joukkue, Saxman sanoo

Saxman opiskelee Oulun yliopistossa prosessitekniikkaa etänä Rovaniemeltä. Hän aikoo saada kandintutkinnon pian valmiiksi.