1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Niinisaloon tulleet turvapaikanhakijat saivat nukkua yönsä rauhassa

Kankaanpään Niinisalon vastaanottokeskukseen majoittui 26 turvapaikanhakijaa. Ilmapiiri Kankaanpäässä on ollut hyvin jännitteinen. Yksi turvapaikanhakijoiden majoitukseen tarkoitetuista taloista poltettiin maan tasalle.

turvapaikanhakijat
7-vuotias irakilaispoika Gazoan lusikoi turvapaikanhakijoille tarjottua aamupuuroa Kauhavan lentosotakoululla 26.9.2015
Anne Rahjola / Yle

Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat Kankaanpään Niinisaloon myöhään torstai-iltana. Niinisalon vastaanottokeskukseen majoittui 26 turvapaikanhakijaa.

Vastaanottokeskuksen johtajan Antti Kivelän mukaan heidän tulonsa sujui ilman ulkopuolisia häiriöitä, vaikka ilmapiiri Niinisalossa on ollut jännitteinen. Niinisaloon saapui lähinnä perheitä. Suurin perhe on kahdeksanhenkinen.

– Ainakin ensimmäinen yö on mennyt hyvin. He ovat saaneet nukkua rauhassa.

Tulipalosta ei vielä kerrottu

Niinisalossa turvapaikanhakijat majoitetaan puukerrostaloihin varuskunta-alueen välittömään läheisyyteen. Yksi taloista poltettiin maan tasalle ennen turvapaikanhakijoiden tuloa. Poliisi tutkii paloa törkeänä tuhotyönä. Turvapaikanhakijoille tästä ei ole vielä kerrottu.

– He tulivat myöhään illalla ja olivat väsyneitä. Yli puolet heistä on lapsia, joten emme halunneet heti kättelyssä luoda turvatonta mielialaa, toteaa Kivelä.

Kivelän mukaan asiaa käsitellään heti tänään. Jälkeä palosta ei illalla ollut enää havaittavissa, sillä tuhoutuneen rakennuksen jäännökset on jo purettu ja sen paikalla on vain hiekkakenttä.

"Teemme tärkeätä työtä"

Kankaanpääläisiä Kivelä haluaa rauhoittaa.

– Näistä lapsiperheistä tuskin on uhkaa ympäristölle. Kun illalla katselin väsyneiden lapsiperheiden majoittumista en voinut kuin ajatella, että vastaanottokeskusten väki tekee tärkeää työtä.

Lue seuraavaksi