1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Paketista voi löytyä pelkkä koodi – moni avaa joululahjansa vasta verkossa

Tänäkin jouluna useasta lahjakääröstä löytyy muoviläpyskä tai jopa pelkkä kuitti. Niistä oleva koodi avaa mahdollisuuden esimerkiksi musiikin kuunteluun, elokuvien katsomiseen tai pelaamiseen. Lahjakorttien myynnissä on selvä piikki joulun alla.

Kotimaan uutiset
Nuori nainen selailee tablettitietokonetta sohvalla.
Sari Vähäsarja / Yle

Lahjakorttien myynti moninkertaistuu joulun alla, ja suosio on ollut vuosi vuodelta kasvussa. Perinteisten myymälä- tai hemmottelulahjakorttien ohella moni saa tänä jouluna lahjakortin verkkopalveluun.

Eri brändeillä on omia vaihtoehtojaan. Lahjakorteilla voi esimerkiksi katsella televisiosarjoja ja elokuvia suoratoistopalvelusta, pelata sosiaalisen median tai peliyhtiöiden pelejä, kuunnella suosikkejaan musiikkipalvelussa tai ladata älypuhelimeen maksullisia sovelluksia ja muuta sisältöä.

Tänä vuonna myynti on moninkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

– Näiden myynti on ehdottomasti kasvussa. Joulu on erilaisten lahjakorttien sesonkia, ja myynnissä on aina selkeä piikki mitä lähemmäs jouluaattoa mennään. Tänä vuonna myynti on moninkertaistunut viime vuoteen verrattuna, kertoo Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela.

Paketissa pelkkä kuitti ja koodi

Lahjakortti on usein pahvinen tai pankkikortin kokoinen muovikortti. Joissakin perheissä on aattona hieraistu silmiä, kun lahjakääröstä on löytynyt pelkkä kuitti.

Siinä lukeva koodi antaa tietyn määrän käyttöoikeutta verkkopalveluun, esimerkiksi peleihin, musiikkiin ja yhteisöpalveluihin. Lahjaksi sitä ostetaan erityisesti varhaisteineille ja teineille.

– Tällaiset myyvät varsin tasaisesti ympäri vuoden. Yhteisöpalvelujen omissa lahjakorteissa joulu erottuu sesonkina, kertoo R-kioski Oy:n valikoimapäällikkö Ari Pellilä.

Lue seuraavaksi