Savonlinnan yliopistokampuksella toivotaan yt-kierteen katkeamista – "Haetaan tosissaan pitkän tähtäimen ratkaisuja"

Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksen henkilöstö sai kuulla perjantaina Itä-Suomen yliopiston johdolta yhteistoimintaneuvottelujen alkamisesta.

Kotimaa
Savonlinna yliopisto yt:t
Tanja Perkkiö / Yle

Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksella kerrottiin perjantaina Itä-Suomen yliopistoa koskevista yhteistoimintaneuvotteluista.

Savonlinnan kampuksen työntekijät kertoivat tilaisuuden jälkeen, että päällimmäiseksi jäi tunne, että heitä kuunneltiin. Tilaisuudessa kerrottiin henkilökunnalle yleiset reunaehdot. Samalla käytiin keskusteluja Savonlinnan opettajankoulutuksen ja kasvatustieteen tulevaisuudesta.

Yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen kertoo, että keskustelu käytiin asiallisessa hengessä.

– Huolta ihmisten mielessä varmasti on ja se on luonnollista. Minulla on sellainen käsitys, että täällä ollaan rauhallisin mielin ja valmiita miettimään ratkaisuja yhdessä mielin.

Jatkuvat säästövaatimukset ja YT-rumba eivät ole mieleen tilaisuudessa puhuneelle Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkköselle. Nyt on käynnistymässä seitsemännet yhteistoimintaneuvottelut vajaan kuuden vuoden sisällä.

Johdossa halutaan tehdä kestävä ratkaisu, jonka kanssa voidaan elää pidemmälle.

– Tämä on ehdottomasti yliopiston johdon tavoite, että päästään tästä tiheydestä. Ei yliopistoa voi tietenkään kehittää näin, että vuosittain mennään ja parikin kertaa vuodessa prosesseja läpi. Haetaan tosissaan pitkän tähtäimen ratkaisuja.

– Tehtiin mitä ratkaisuja tahansa, niin sillä tieteenteon sekä opetuksen vetovoiman ja laadun on parannuttava. Tämä on yliopiston jatkon ja kilpailukyvyn kannalta ratkaiseva tekijä.