1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomen kaunein ja viihtyisin golfkenttä on Lappeenrannassa

Viipuri Golf Oy:n omistama kenttä Tuosassa sai golfaajilta hyvät arvostelut. Erityisesti Saimaan läheisyys painoi vaakakupissa.

Viipurin Golf on yksi palkkatukea saavista urheiluseuroista. Kuva: YLE

Tuosan golfkenttä on listattu golfaajien keskuudessa Suomen kauneimmaksi ja viihtyisämmäksi golfkentäksi. Viipuri Golfin toimitusjohtaja Terhi Salminen iloitsee golfaajien antamista arvioista.

– Kauniit maisemat, Saimaa ja luonnonmukaisuus olivat tärkeimmät kriteerit millä pärjättiin. Myös kentän yleisilme ja vaihtelevaisuus toivat lisäpisteitä, kertoo Salminen.

Myös viihtyvyyden osalta kenttä palkittiin ykkössijalla. Salminen nostaa hattua erityisesti hyvälle henkilökunnalle.

– Vieraspelaajia kävi kuluvalla kaudella lähes 6000. Henkilökunnan asiakaspalvelualttius, rentous ja ystävällisyys on välittynyt hyvin muualta tulleille pelaajille.

Tuosan kenttä listattiin myös Suomen toiseksi parhaimmaksi kentäksi, kun kaikki kategoriat laskettiin yhteen. Hyvä menestys aiotaan jatkossa hyödyntää myös markkinoinnissa.

Petrattavaa jäi vielä

Viipuri Golfin omien jäsenten tyytyväisyys kenttään oli vasta sijalla 13, ja sen parantamiseen on jatkossa panostettava, toteaa Salminen.

18-reikäinen kenttä on valmistunut vuonna 2006 ja jäsenmäärä on 1657 pelaajaa.

Viipuri Golfin toinen, 9-reikäinen kenttä Lappeenrannan Kahilanniemessä ilahdutti myös pelaajia. Se sijoittui omassa sarjassaan sijalle viisi.