1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Tampere myymässä Ranta-Tampellan aloituskorttelin ahvenanmaalaisille

Ålandsbanken Rahastoyhtiölle perustettava yhtiö on ostamassa Tampereen Ranta-Tampellaan syntyvän asuinalueen ensimmäisen korttelin 17 miljoonalla eurolla. Viidennes rakennusoikeudesta on toteutettava vuokra-asuntoina.

Tampereen kaupunki on myymässä Ranta-Tampellan ensimmäisen korttelin ahvenanmaalaiselle pankkikonsernille. Ålandsbanken Rahastoyhtiölle perustettava yhtiö on ostamassa korttelin 17 miljoonalla eurolla. Alueen toteuttajaksi tulee rakennusyhtiö Peab.

Tampereen kaupungin kiinteistötoimi järjesti Ranta-Tampellan aloituskorttelista tontinluovutuskilpailun. Kilpailussa kortteli oli jaettu kahteen alueeseen. Kaupunki varasi toisen alueista korkeimman tarjouksen tehneelle Peabille. Toisesta alueesta ei saatu riittävän korkeaa tarjousta, vaikka kahdesta tontista tuli tarjouksia kahdeksalta eri yhtiöltä.

Neuvottelujen jälkeen kaupunki päätti myydä koko korttelin yhdelle ostajalle. Korttelin myynti on Tampereen kaupunginhallituksen päätettävänä maanantaina.

Korttelista järjestetään arkkitehtikilpailu

Myynnin ehtona on se, että ostaja ja toteuttaja järjestävät alueesta arkkitehtikilpailun. Viidennes rakennusoikeudesta on toteutettava vuokra-asuntoina.

Näsijärven rannalla sijaitseva Ranta-Tampella vapautuu asuinkäyttöön, kun rantaväylän tunneli valmistuu vuonna 2017. Alue nousee osittain nykyisen rantaväylän paikalle. Lisäksi Ranta-Tampellaa laajennetaan parhaillaan täyttämällä Näsijärveä tunnelista louhitulla maalla.