Dow ja DuPont yhdistyvät maailman suurimmaksi kemikaalialan yhtiöksi

DuPont kertoo vähentävänsä työntekijöidensä määrää kymmenen prosenttia fuusion takia.

Ulkomaat

Yhdysvaltalaisyritykset Dow Chemical ja DuPont ovat kertoneet yhdistymisaikeistaan tänään perjaintaina. Syntyvän yrityksen arvoksi ne kertovat 130 miljardia dollaria eli lähes 120 miljardia euroa.

DuPontin toimitusjohtaja Ed Breen ryhtyy uuden yrityksen, DowDuPontin, toimitusjohtajaksi. DuPont on jo kertonut vähentävänsä työntekijöidensä määrää kymmenen prosentin verran fuusion takia.

Kuten talouslehti The Wall Street Journal jo aiemmin kertoi, uusi yhtiö jaetaan kolmeen osaan, jotka ovat maatalous, erikoiskemikaalit ja materiaalit.

Molemmat yritykset ovat kompuroineet viime aikoina, sillä maataloudessa käytettyjen kemikaalien kysyntä on vähentynyt. Niiden muovibisnekset sen sijaan ovat menestyneet hiljattain, koska öljyn hinta on alentunut.

Viranomaisten odotetaan käyvän tarkasti läpi fuusion mahdolliset esteet. Yhdistymisestä uumoillaan koituvan asiakkaille entistä korkeampia hintoja ja vähemmän vaihtoehtoja. Äskettäin yhdysvaltalaisyritys GE perui ruotsalaisen Electroluxin kanssa kaavailemansa kaupat, kun alkoi vaikuttaa siltä, etteivät viranomaiset olisi sitä hyväksyneet kilpailun vähenemisen takia.

Lähteet: AP, AFP, Reuters