1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi varautuu lisävoimin Porissa suunniteltuun katupartiointiin

Vastaanottokeskuksen lähelle on sosiaalisessa mediassa leviävän kutsun perusteella tulossa mahdollisesti äärioikealle kallellaan olevia katupartioijia. Poliisi muistuttaa, että partioijilla ei ole mitään valtuuksia.

Kotimaan uutiset
Poliisi-teksti poliisiauton kyljessä.
Petri Aaltonen / Yle

Poliisi aikoo vahvistaa partioitaan Länsi-Porissa perjantai-iltana odotettavien katupartioijien takia. Liinaharjan vastaanottokeskuksen lähelle on sosiaalisessa mediassa leviävän kutsun perusteella tulossa mahdollisesti äärioikealle kallellaan olevia katupartioijia.

Ylikomisario Jorma Johanssonin mukaan virkavalta seuraa tilannetta.

– Kaksi lisäpartiota tarkkailee illalla Länsi-Porin alueen tilannetta, kertoo ylikomisario Jorma Johansson.

Poliisi pitää järjestystä ylläpitävää omavaltaista partiointia lainvastaisena.

Pelkkiä naapureita ilman valtuuksia

Porissa on hyvät kokemukset jo vuosien ajalta Pormestarinluodon asuinalueen katupartioinnista. Tämä partiointi on järjestetty asukasyhdistyksen ja kaupungin yhteistyönä.

– Nyt liikkeellä näyttää kuitenkin olevan ihan erilaista, maahanmuuttovastaista ryhmää. Toki mekin olemme nyt tässä vaiheessa paljolti kuulopuheiden varassa, toteaa ylikomisario Jorma Johansson.

Meno Vähälläraumalla ei ole Johanssonin mukaan muuttunut levottomammaksi turvapaikanhakijoiden vuoksi. Hän korostaa, että katupartioijat eivät ole vartijoita.

– Naapuriapu sinänsä on tervetullutta, mutta partioilla eivät ole järjestyksenvalvojia eikä niillä ole valtuuksia. Mahdollisiin häiriöihin puuttuu poliisi.

Lue seuraavaksi