1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sotavammasairaalan joulujuhlassa tanssittiin Sibeliuksen tahtiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui perjantaina Kaunialan sotavammasairaalan perinteiseen joulujuhlaan. Presidentti puolisoineen tapasi juhlassa sotiemme veteraaneja ja seurasi invalidien ja hoitajien yhteistä tanssiesitystä.

Kuva: Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui perjantaina Kaunialan sotavammasairaalan perinteiseen joulujuhlaan. Presidentti puolisoineen tapasi veteraaneja, seurasi invalidien ja hoitajien yhteistä tanssiesitystä Sibeliuksen Valse Tristen tahtiin sekä tutustui invalideista kuvattuun valokuvanäyttelyyn.

Kuva: Yle

– Näyttely on hyvin vaikuttava ja kun tarkemmin tutustuu hyvin yleispäteviin elämänohjeisiin, joita tuollainen elämänkokemus tuottaa, niin se on hyvin vaikuttavaa. Myös tanssiesitys oli koskettava. Jos ajattelee sanomaa, jota he meille kertovat, niin sieltä löytyy rauha, lähimmäisistä huolehtiminen ja liikkumisen tärkeys, presidentti summasi esityksen jälkeen.

Puheessaan Kaunialassa presidentti Sauli Niinistö painotti suomalaisten yhteenkuuluvuutta. Niinistön mukaan nykyihmiset voisivat ottaa tässä oppia veteraaneilta.

Veteraani: "Tapeltiin aika kovastikin"

Yksi  Kaunialan sotavammasairaalan valokuvanäyttelyn tähdistä on Ahti Jokinen, joka palveli sota-aikana kolmannessa eli Sinisessä prikaatissa.

– Se sattui siellä Kannaksella kun panssarivaunu pörisi siinä vieressä ja minä olin ojassa kasapanos kädessä. Nousin ja heitin panoksen ja sehän osui suoraan konehuoneeseen. Tuli niin kova pamaus, että meinasi lentää reppu selästä!

Jokinen haavoittui sittemmin Makslahdessa.

Kuva: Yle

–  Sain kranaatin sirpaleen jalkaan ja sitten jouduin vangiksi. Vähän siinä tapeltiinkin ensin, oikeastaan aika kovastikin, Jokinen muistelee.

Omaa kuvaansa hän katselee ristiriitaisin tuntein.

– Kuva on hyvä, mutta mies on huono, Jokinen vitsailee.