Arkki ei vedä porukkaa Apajassa – seurakuntayhtymä miettii tilasta luopumista

Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä on pyörittänyt torin alla sijaitsevassa kauppakeskuksessa "kaupunkilaisten olohuonetta", mutta kävijöitä ei ole ollut tungokseksi asti. Arkin vuokrasopimus on päättymässä kesällä ja yksi vaihtoehto on tiloista luopuminen.

seurakunnat
Asfaltista heijastuva ristin varjo.
Sanna Kähkönen / Yle

Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä pohtii jatkoaan kauppakeskus Apajassa. Torin alla kauppakäytävässä reilut kaksi vuotta toiminut Arkki perustettiin kaupunkilaisten olohuoneeksi, mutta se ei ole vetänyt ihmisiä niin kuin odotettiin.

Arkin vuokrasopimus on umpeutumassa kesän alussa ja yksi varteenotettava vaihtoehto on tiloista luopuminen. Lopullista päätöstä asiasta ei kuitenkaan ole tehty.

Arkissa on ollut sen aukioloaikoina paikalla pappi, diakoni tai vapaaehtoisia päivystäjiä. Siellä on tarjottu esimerkiksi mahdollisuutta keskustella mieltä askarruttavista asioista luottamuksellisesti.

– Ajatushan oli hieno, eli mennä sinne missä ihmiset ovat. Kauppakäytävä ei ole kuitenkaan vetänyt ihmisiä odotetunlaisesti, valittelee seurakuntayhtymän hallintojohtaja Timo Korhonen.