1. yle.fi
  2. Uutiset

Tarantino: Enää pari elokuvaa ja siirryn teatteriin

Ohjaaja Quentin Tarantino on vuosia vihjaillut jättävänsä elokuvahommat, kun kymmenen filmiä on purkissa. Tällä viikolla hän vahvisti aikeensa The Hollywood Reporterin haastattelussa. Parhaillaan odotellaan Suomen ensi-iltaan miehen kahdeksatta elokuvaa, talvista westerniä The Hateful Eight. Omapäinen ohjaaja suunnittelee eläkepäiviä teatterinäyttämöillä.

kulttuuri
Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino Lontoossa 10. joulukuuta.
Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino Lontoossa 10. joulukuuta.Andu Rain / EPA

Tarantino aikoo tehdä syrjähypyn teatterin puolelle jo ennen kuin kymmenes elokuva on valkokankailla. Ohjaaja suunnittelee näytelmäversion tekemistä tuoreimmasta elokuvastaan The Hateful Eight. Yli kolmituntisen westernin ensi-ilta oli maanantaina Hollywoodissa, Suomeen se saadaan tammikuun puolivälissä.

Ennen kuin elokuvan kuvaukset aloitettiin, luetutti Tarantino käsikirjoituksen näyttämöllä. Se vahvisti miehen käsitystä siitä, että elokuvan teksti voisi toimia myös teatterissa.

– Haluan tehdä näytelmäversion _The Hateful Eigh_tistä, koska minua viehättää ajatus siitä, että eri näyttelijät saavat tilaisuuden esittää hahmojani.

Quentin Tarantinoa houkuttelee muutenkin teatterin tekeminen. Hän aikoo suunnata näyttämöille paitsi kirjoittajana, myös ohjaajana sitten kun elokuvat on tehty.

Lisäksi Tarantino kaavailee kirjoittavansa romaaneja, mahdollisesti myös elokuvakirjoja. The Hollywood Reporterin (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa hän jättää kuitenkin takaportin auki sille, ettei maaginen täyden kymmenen filmin sarja olekaan kiveen kirjoitettu.

– Haluan lopettaa elokuvien tekemisen tietyssä pisteessä, joten luultavasti teen vain kymmenen elokuvaa.

Teatterille kirjoittaminen olisi Tarantinolle uusi aluevaltaus, mutta hänen mielestään uusi muoto tarjoaa mahdollisuuksia luovuudelle. Sitä paitsi Tarantinon tekstiä on sovitettu teatterille aikaisemminkin. Näytelmällisestä esikoiselokuvasta, Reservoir Dogsista on tehty useita teatteriversioita. Sellaisen tekeminen saattaa kiinnostaa myös Tarantinoa itseään.

Lue seuraavaksi