Teslan Musk ja muut teknorikkaat sijoittavat miljardin tekoälyn tutkimiseen

Sähköautoja valmistavan Tesla Motorsin johtaja Elon Musk ja useat muut teknologia-alan tunnetut johtajat ovat sijoittaneet miljardi dollaria OpenAI-nimiseen tekoälyn tutkimuslaitokseen.

Ulkomaat
Elon Musk.
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Joukko tunnettuja teknologia-alan huippujohtajia ilmoitti eilen sijoittaneensa miljardi dollaria eli hieman alle miljardi euroa tekoälyn tutkimiseen. OpenAI-nimiseen voittoa tavoittelemattomaan tutkimuslaitokseen sijoittaneiden joukossa ovat muun muassa sähköautoja valmistavan Tesla Motorsin toimitusjohtaja Elon Musk, PayPal-maksunvälittäjän perustajiin kuuluva Peter Thiel ja LinkedIn-yhteisöpalvelun perustajiin kuuluva Reid Hoffman.

– Tavoitteemme on edistää tekoälyä tavalla, joka hyödyttää koko ihmiskuntaa, ilman että meillä olisi painetta tuottaa voittoa, OpenAI sanoi blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

Sijoittajien mukaan on elintärkeää, että OpenAI:n kaltaisia tutkimuslaitoksia syntyy valvomaan tekoälyn sovellusten etenemistä. Elon Musk on useaan otteeseen esittänyt kriittisiä näkemyksiä, joiden mukaan tekoälyn kehitys voi olla vaaraksi ihmiskunnalle.

Yksityisten sijoittajien lisäksi OpenAI:hin ovat sijoittaneet esimerkiksi verkkokauppajätti Amazon ja IT-yritys Infosys.

Lähteet: Forbes, Reuters