Tuleva vastaanottokeskus yritettiin polttaa Asikkalassa

Asikkalassa sijaitsevassa hotelli Tallukassa syttyi tulipalo lauantaina aamuyöllä. Tallukkaan on tulossa vastaanottokeskus. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

Kotimaa
Hotellirakennus.
Vihtori Koskinen / Yle

Asikkalassa Päijät-Hämeessä sijaitsevassa hotelli Tallukassa syttyi tulipalo yhden aikaan lauantaina aamuyöllä. Hotellissa on määrä avautua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus vielä ennen joulua.

– Sain vartijoilta tiedon, jonka mukaan joku on yrittänyt sytyttää rakennusta palamaan, Tallukan kiinteistön omistava Kalevi Gran sanoi Yle Uutisille hieman ennen kello kahta.

Hämeen poliisilaitos vahvisti myöhemmin, että poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Poliisilla ei ole tietoa tuhotyötä yrittäneistä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Harri Kittelän mukaan palo oli melko pieni ja se saatiin sammumaan nopeasti. Palovahingot jäivät vähäisiksi, mutta savu levisi laajalle ja aiheutti vahinkoa.

Kukaan ihminen ei tiettävästi vahingoittunut palossa.

– Toisessa päässä hotellin isoa kiinteistöä yöpyi kaksi ihmistä, mutta edes savu ei levinnyt sinne saakka. Käymme paraikaa tiloja läpi ja varmistamme, ettei sisällä ole ketään. Tiedossa ei ole, että olisi, palomestari Kettelä kertoi kello kahden jälkeen.

Vastaanottokeskuksen tuloa Asikkalaan on vastustettu voimakkaasti. Viime viikonloppuna tuntemattomat tekijät hajottivat hotellin luo johtavan portaikon.

Iltapäivällä Asikkalassa on aiottu järjestää mielenosoitus keskuksen perustamista vastaan.

Hotellin ovi.
Yöllisestä tulipalosta ei ole koitunut vahinkoa kiinteistön julkisivulle.Vihtori Koskinen / Yle