Koulukadun kentän aukeaminen odotettu tapahtuma: "Olohuoneessa on reenattu koko kesä"

Luistelukausi avattiin lauantaina Tampereen keskustassa legendaarisella Koulukadun tekojääradalla. Väkeä eivät avajaiset vetäneet tungokseen asti, mutta sitäkin paremmalla mielellä kiekkoilijat ja kaunoluistelijat olivat.

Kotimaa
Poika pyllyllään Koulukadun kentällä
Mari Siltanen / Yle

Päivä on hämärä, mutta hokkareiden narskunta ja rahina kaikuvat Koulukadun kentällä. Kiekkoja lämitään harvakseltaan kaukalon laitoja päin. Aina välillä joku puikahtaa kaukalosta pois ja laittaa luistimiin suojat. Kiekko pitäisi etsiä jostain ruskean ruohikon seasta.

Koulukadun kentän avajaispäivänä on käytössä vain yksi kaukalo, sillä jäädytys on toisessa vielä hieman kesken. Illaksi se ehkä vielä valmistuu. Yksi kaukalo tosin riittää hyvin, sillä väkeä ei ole tungokseen asti ainakaan lauantaina päivällä. Ne luistelijat, jotka paikalle saapuivat, ovat hymyssä suin. Tätä on odotettu.

Isä ja pojat poseeraa Koulukadun kentällä
Kristian Unkuri harjoitteli kiekon syöttämistä poikansa Eeron kanssa. Eeron isoveli Lauri auttoi.Mari Siltanen / Yle

– Aika innolla odotin. On tämä tosi kivaa. Kotipihan kenttää ei ole vielä jäädytetty ja nyt vaan sattui tulla mieleen isille, että tultaisiin, kertoo punaposkinen Lauri Unkuri.

Pikkuveli Eero lämii taustalla tarmokkaasti, eikä ihme. Lauri kertoo Eeron olevan kova kiekkofani (Tappara). Isä nyökyttelee vieressä.

– Olohuoneen lattialla on reenattu koko kesä, nyt on näytönpaikka.

Periaatteessa Koulukadun kentällä on jaettu vuorot mailallisiin ja mailattomiin, mutta lauantaina kaikki luistelevat sulassa sovussa. Isommat varovat pienempiään ja tapparalaiset ilvesläisiä – tai sitten toisinpäin.

Tyttö katsoo kameraan
Helmi Polso huusi kotona, kun selvisi, että hän pääsee luistelemaan. Taustalla vaari auttaa pikkusiskoa luistelun opettelemisessa.Mari Siltanen / Yle

Vaaleanpunainen kypärä päässä joukossa suhaa Helmi Polsokin.

Hän meinasi melkein revetä, kun kuuli aamulla, että pääsee luistelmaan.

– Mää huusin kotona!

Helmi pysyy jo hyvin pystyssä, mutta pikkusiskolla Sofilla harjoittelu on vielä kesken. Helmin arvio pari kertaa kaatuneen siskon suorituksesta on kehuva.

– Ihan hienosti meni.