1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylä-Savon seutukunta

Varkaat veivät rahaa asunnoista Lapinlahdella ja Kiuruvedellä

Ylä-Savossa oli perjantaina liikkeellä lompakkovarkaita. Nainen ja mies kävivät kahdessa asunnossa ja veivät asukkaan lompakon. Poliisi kaipaa havaintoja kaksikosta.

Poliisi tutkii vanhuksiin kohdistuneita varkauksia Lapinlahdella ja Kiuruvedellä. Ensimmäinen varkaus tapahtui perjantaina iltapäivällä kello 15. Nainen ja mies soittivat erästä ovikelloa ja pyysivät asukkaalta vettä.

Asukkaan hakiessa vettä kaksikko oli anastanut rahaa lompakosta ja poistunut paikalta. Polisin mukaan saman taloyhtiön muihinkin asuntoihin oli yritetty päästä kertomalla, että kaksikko olisi hoitohenkilöstöä.

Kiuruvedellä tekijät menivät luvatta asuntoon avoimesta ovesta noin kello 18.

Nainen oli kaupitellut asukkaalle pussilakanoita. Asukas käski naista poistumaan asunnosta ja tällöin asukas huomasi myös toisessa huoneessa olleen tuntemattoman miehen.

Lompakkovarkaat pakenivat paikalta juosten pihalla olleeseen, ilmeisesti vaaleanharmaaseen Mercedes Benz-merkkiseen autoon.

Molempia juttuja tutkitaan varkauksina. Poliisin mukaan on mahdollista, että samat tekijät ovat olleet asialla kummassakin tapauksessa.

Mahdollisia havaintoja kaksikosta voi ilmoittaa Iisalmen poliisille.