Jalkapallo ei kuollutkaan pikkukylässä – uusi MYPA perusteilla Myllykoskelle

Kouvolan Myllykoskelle aiotaan perustaa uusi jalkapallon edustusjoukkue. Veikkausliigassa pelannut MYPA jäi ilman liigalisenssiä ja haettiin konkurssiin aiemmin tänä vuonna.

urheilu
Mypan juniorit pelaavat jalkapalloa
Juha Korhonen / Yle

MYPA Juniorit on perustamassa edustusjoukkuetta. MYPA:n juniorit jatkoivat toimintaansa normaalisti sen jälkeen, kun Veikkausliigajoukkue laittoi pillit pussiin konkurssin myötä. Nyt junioriyhdistys on päättänyt hakea sarjapaikkaa viidenneksi korkeimmalta sarjatasolta, Kaakkois-Suomen piirin Nelosesta.

MYPA Juniorit haluaa edustusjoukkueen, joka tarjoaisi yhden vaihtoehdon lisää nuorien pelaajien uran jatkoksi. Tällä hetkellä Kouvolassa korkeimmalla sarjatasolla pelaa Sudet, joka kilpailee Kakkosessa.

Junioriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Kolehmainen uskoo, että seura voi saada paikan Nelosesta, vaikka uudet joukkueet joutuvat normaalisti aloittamaan Kutosesta.

– Meillä on ehkäpä alueen parhaimmat olosuhteet, taustat ovat kunnossa ja Myllykoskella on pitkä ja menestyksekäs jalkapallokulttuuri. Nelonen pelattiin viime vuonna vajaana sarjana ja tulevalle kaudellekin on täydennysmenettely käynnissä. Halukkaita ei tunnu löytyvän. Me olemme halukkaita ja meidän tavoitteet ovat pelaajakehityksessä, josta hyötyy koko alue. Olen luottavainen hakemuksen suhteen, Kolehmainen toteaa seuran tiedotteessa.

Uuden edustusjoukkueen runko tulee muodostumaan nuorista pelaajista, joista osa pelaa talvella A-junioreiden SM-karsintasarjaa. Kolehmaisen mukaan pelit Kutosessa tai Vitosessa eivät kehitä näitä pelaajia, eikä sarjojen taso vastaa heidän henkilökohtaista taitotasoa.

Asiasta kertoi ensin Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).