1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jalkapallomanagerin valomainoksesta kiistaa – kaupunki harkitsee poikkeamislupaa uusiin määräyksiin

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n manageri Miika Juntunen ja Oulun kaupunki eivät ole päässeet sovintoon kaikista valotaulumainoksista. Sopua yritetään nyt poikkeamisluvalla.

Kuva: Yle

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n manageri Miika Juntusen ja Oulun kaupungin kesken valomainoksista syntynyttä kiistaa ratkotaan maanantaina Oulun kaupunginhallituksessa. Oulun kaupunginhallitus harkitsee nyt poikkeamislupaa uusista määräyksistä.

Kaupunki ja jalkapallomanageri Miika Juntunen eivät ole päässeet sopimukseen Oulun Palloseura-jalkapalloyhdistyksen kahden jättikokoisen valomainostaulun jatkosta. Niiden poistamiseksi sisäänajoväylien varrelta on asetettu uhkasakko.

Taustalla ovat kaupungin kiristyneet valomainosmääräykset, joihin nyt siis esitetään poikkeamisia.

Lupaohjeet laadittiin lokakuussa

Oulun kaupunginhallitus päätti lokakuussa 2014 lupaohjeesta, joka koskee ulko- ja tienvarsimainosten sijoittamista. Ohjeissa on määritelty mainosten koko ja niiden etäisyys lähimmän ajoradan keskilinjasta.

Lupaohjeen mukaan vaihtuvanäyttöisen led-taulun maksimikoko 20 - 30 metrin etäisyydellä ajoradan keskilinjasta saa olla enintään 21 neliötä. Jos taulu sijoitetaan 30 - 40 metrin etäisyydelle lähimmän ajoradan keskilinjasta, saa sen koko olla enintään 27 neliötä.

Palloseuran taulut hiukan isompia

Oulun Palloseura-jalkapallo ry on hankkinut neljä vaihtuvanäyttöistä 29 neliön mainostaulua. Taulut ovat Alppilassa Kemintien ja Äimärautiolla Limingantien varressa.

Aiemmin Oulun kaupungin katu- ja viherpalvelut esitti lievää poikkeamista lupaohjeen taulukoosta ja etäisyyksistä lähimmän ajoradan keskilinjasta.

Perusteluna oli, että taulut oli tilattu jo ennen lupaohjeen valmistumista.