Suurremontit ajavat seurakunnan väen evakkoon

Hattulassa seurakunta remontoi kiinteistöjään Parolassa. Remonttiin joutuvat niin virastotalo kuin seurakuntatalokin. Remonttien alta väki muuttaa muun muassa Pappilanniemeen.

seurakunnat

Hattulassa seurakunnan väki muuttaa remontin tieltä Parolasta Pappilanniemeen. Vuodenvaihteen jälkeen seurakunnan palvelut löytyvät samasta rakennuksesta kuin Hattulan kunnanvirasto.

Pappilanniemeen siirtyvät muun muassa seurakunnan diakonia-, nuoriso- ja taloustoimistot. Nuorisotila muuttaa Parolassa seurakuntatalolta Jaakonkujalle.

Sen sijaan seurakunnan perhe- ja päiväkerhot sekä lapsityön toimisto löytyvät jatkossakin Parolan keskustasta Huilikselta.

Ulkopuolen remontit jo käynnissä

Sekä Hattulan seurakunnan virastotalon että Parolan seurakuntatalon ulkoremontit ovat jo hyvässä vauhdissa. Vs. kirkkoherra Virpi Järvinen kertoo, että remontissa kunnostetaan molempien rakennusten salaojat ja uusitaan ulkoeristeet.

– Seurakunta on varannut ulkoremontteihin 170 000 euroa. Sen sijaan sisäilmaongelmista kärsivien kiinteistöjen sisäremontteja vasta suunnitellaan.

Järvisen mukaan esimerkiksi seurakuntatalon arkkitehtisuunnitelmat ovat jo pitkällä. Seurakuntatalon peruskorjaus alkaa keväällä ja kestää vuodesta puoleentoista vuoteen.

Virastotalo oli aiemmin Hattulan Säästöpankin talo. Talossa toimii tällä hetkellä seurakunnan taloustoimisto.

Parolan seurakuntatalo valmistui liki viisikymmentä vuotta sitten ja se rakennettiin Valolan rukoushuoneen tilalle. Seurakuntatalossa on suuri kokoontumistila, johon enimmillään mahtuu lähes 120 henkeä.