Vice Ylen kanaville keväällä – nuorille huippusisältöjä

Hankinta on tehty Ylen kansainvälisten hankintojen budjetista, eikä se ole pois kotimaisten sisältöjen resurssista, sanoo julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa.

kulttuuri
videokuva

Yle on tehnyt merkittävän sopimuksen nuorisomedia Vicen kanssa. Vicen sisältöjä tulee sopimuksen myötä keväällä TV2:een ja Areenaan.

Vuoden pituinen sopimus tuo suomalaisille muun muassa lifestyle-, teknologia- ja musiikkiaiheisia dokumentteja sekä syksyllä sarjoja, jotka nähdään uunituoreena samaan aikaan Yhdysvaltain ensiesityksen kanssa.

– Yle on ainoa yleisradioyhtiö, jonka kanssa Eurooppaan laajentuva Vice teki laajamittaisen sopimuksen vuodelle 2016. Yhteinen sävel löytyi nopeasti, brändistään tarkka Vice luottaa Ylen näkemykseen dokumenttien ykkösmediana, kertoo Ylen kansainvälisen hankinnan päällikkö Tarmo Kivikallio.

Sopimus on kustannustehokas, sanoo puolestaan Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa.

– Vicen hankinta on tehty Ylen kansainvälisten hankintojen budjetista, eikä se ole pois kotimaisten sisältöjen resurssista. Vicen sisältöjen tuntihinta jää myös huomattavasti kotimaista ohjelmistoa pienemmäksi, Kuulasmaa mainitsee.