Turvapaikanhakijat kiitollisia Suomelle: "Tulimme tänne elämään rauhassa" – video

Turvapaikanhakijoita huolestuttaa se, että jotkut huonosti käyttäytyvät turvapaikanhakijat pilaavat heidän kaikkien maineen Suomessa. Joukko turvapaikanhakijoita päättikin kokoontua Hämeenlinnan Lammille osoittamaan kiitollisuuttaan Suomelle ja suomalaisille.

Kotimaa
Turvapaikanhakijoiden mielenilmaus Lammilla
Turvapaikanhakijoiden kiitollisuudenilmauksen banderollien viesti oli selkeä: Me irtisanoudumme raiskauksista, ne ovat rikoksia!

Lammilla turvapaikanhakijat osoittivat perjantaina kiitollisuuttaan suomalaisille. Lammin keskustaan kokoontui kolmisenkymmentä vastaanottokeskuksen ja Mainiemen hätämajoitusyksikön asukasta mielenilmaukseen. Yksi heistä, 24-vuotias irakilainen Ahmed Basil Abbas on tullut Suomeen kolme kuukautta sitten.

– Tulimme tänne kiittämään Suomea kaikesta mitä meidän hyväksemme on tehty. Olemme kiitollisia siitä, että meidät on otettu täällä vastaan ja meistä on huolehdittu niin hyvin.

Turvapaikanhakijat halusivat mielenilmauksellaan myös pahoitella joidenkin turvapaikanhakijoiden huonoa käytöstä ja heidän mahdollisesti tekemiään rikoksia.

– Haluamme myös pyytää anteeksi asioita, joita on tapahtunut, esimerkiksi näitä raiskausepäilyjä. Haluamme sanoa, ettemme ole kaikki sellaisia ja me olemme syyttömiä. Kaikissa maissa on valitettavasti niitä, jotka ovat pahoja.

– Haluamme elää rauhassa ja kiittää teitä kaikesta mitä teette, painottaa Ahmed Basil Abbas.

Parempi elämä Suomessa – jos hyvin käy

Ahmed Basil Abbas on huolissaan siitä, että huonosti käyttäytyvät turvapaikanhakijat pilaavat kaikkien maanmiestensä maineen.

– Hiukan huolestunut olen siitä, koska me emme ole kaikki samanlaisia. Pakenimme pois omasta maastamme, missä elämä on tosi kovaa. Siellä on miliisit ja Isis, ja paljon pahaa meneillään, ja tulimme tänne elämään rauhassa. Toivottavasti saamme elää rauhassa.

Ahmed haaveilee ryhtyvänsä Suomessa insinööriksi.

– Aion opiskella, tehdä työtä ja aloittaa uuden elämän täällä – hyvän elämän, jota en koskaan olisi voinut saada kotimaassani. Toivottavasti annatte minun saada sen täällä!