1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin rinteille pääsee omalta kotisohvalta

Google lisäsi Pyhän, Ylläksen ja Oloksen Street View-palveluunsa. Google kuvaa nyt myös kohteita, joihin ei autolla pääse. Kuvauksia tehdään moottorikelkoilla, kolmipyörillä ja reppukameroilla.

Google
Maisemaa Luostolta
Pakkasusvan keskeltä siintää Pyhätunturin tunturijono.Vesa Vaarama / Yle

Ylläksen, Pyhän ja Oloksen rinteille pääsee nyt netin kautta eri puolilta maailmaa. Google on kuvannut Street View -katunäkymäpalveluunsa joukon suomalaisia laskettelukeskuksia. Eteläisemmästä Suomesta mukana ovat muiden muassa Himos, Sappee ja Hyvinkään Sveitsi. Kuvauksia on tehty esimerkiksi moottorikelkalla.

Google on alkanut kuvata katunäkymäpalveluunsa myös kohteita, joihin ei autolla pääse. Elokuussa Google lisäsi palveluunsa näkymiä muiden muassa suomalaisista kansallispuistoista ja huvipuistoista. Viime vuonna palveluun liitettiin Rovaniemeltä Joulupukin kammari, pajakylä ja pääposti.

Suomessa vuonna 2010 avautuneessa palvelussa maisemia voi katsoa 360 asteen näkymällä. Ihmisten kasvot ja autojen rekisterikilvet pyritään käsittelemään tunnistamattomaksi. Palveluun on kuvattu kaupunkeja ja nähtävyyksiä yli 30:stä maasta.

Lue seuraavaksi