Shell vähentänee tuhansia työntekijöitä

Öljy- ja kaasualan yritys BG:n kauppa saataneen päätökseen ensi vuoden alussa. Hyväksyntänsä kaupalle ovat jo antaneet Australia, Brasilia ja EU ja tuoreimpana tänään Kiina.

Ulkomaat
Huoltoasema
Bensan hinta on painunut alle 1,40 euron useilla asemilla ympäri Suomen. Ari Welling / Yle

Energiayhtiö Shell suunnittelee vähentävänsä 2 800 työpaikkaa, yhtiö kertoi tänään maanantaina. Vähennyksen taustalla on fuusio brittiyritys BG:n kanssa.

Shellin lausunnon mukaan yhdistymisen myötä kolmisen prosenttia työntekijöistä irtisanottaneen.

Viranomaiset eri puolilla maailmaa ovat käsitelleet BG:n yhdistymistä Shelliin. Tänään maanantaina viranomaisten luvan fuusiolle kerrotaan hellinneen Kiinassa. Kauppa saataneen päätökseen ensi vuoden alussa. Hyväksyntänsä kaupalle ovat jo antaneet Australia, Brasilia ja EU.

BG:n hankinnan hinnaksi on kerrottu 70 miljardia dollaria eli runsaat 60 miljardia euroa. Shellistä on tulossa näin maailman suurin nesteytetyn maakaasun kauppias.

– Kaupan myötä Shellistä tulee kannattavampi yhtiö maailmassa, jossa öljyn ja kaasun hinnat voivat pysyä alhaisina jonkin aikaa, kommentoi Shellin toimitusjohtaja Ben van Beurden.

Jotta ilmastonmuutosta voitaisiin hillitä, suuri osa maailman fossiilisten polttoaineiden varannoista kuten öljystä, on jätettävä käyttämättä.

Lähteet: AFP, Reuters