Lakkautettava postin myymälä pullisteli asiakkaista Joensuussa

Parin vuoden kuluttua lopetusiskun saava Postin oma Joensuun myymälä oli maanantaina tupaten täynnä väkeä. Päivän jonoissa seisoi kymmeniä ihmisiä, kun joulukortit ja paketit piti saada matkaan.

Kotimaa
Joensuun postin myymälä. Ihmisiä jonossa.
Joensuun Postin myymälään kertyi maanantaina asiakkaita. Yle / Tarja Laitinen

Joensuun postin omassa myymälässä ei olisi maanantaina uskonut, että paikka sai lopetuspäätöksen yt-neuvottelujen tuloksena kesäkuussa. Myymälässä kävi kauppa, ja kymmenet ihmiset odottivat vuoroaan pakettien ja joulukorttien kanssa.

Joensuun myymälä on ainoa postin oma konttori Pohjois-Karjalassa. Itä-Suomessa vastaavankokoiset myymälät Kuopiossa ja Mikkelissä säilyvät.

Lopettamisen aikataulu on hieman tiivistynyt. Joensuun myymälän toiminta päättyy vuoden 2017 loppuun mennessä. Posti uskoo toimintaa jatkossa pyörittävän yrityskumppanin löytyvän Joensuun keskustasta ensi vuoden aikana, mahdollisesti jo alkuvuodesta.

Jouluruuhka piristää postin toimintaa. Joensuun terminaaliin on palkattu kolmekymmentä opiskelijaa kausitöihin. Kaikki Pohjois-Karjalan joulukortit käsitellään Joensuussa, niitä ei muun postin tavoin pyöritetä Kuopion lajittelukeskuksen kautta.