Kemin ja Tornion postikonttoreissa viimeiset joulukiireet – tammikuussa laput luukuille

Vuoden alkupuolella postipalvelut siirtyvät niin Kemissä kuin Torniossakin kaupan yhteyteen. Asiakkaille muutos tuo pitempiä aukioloaikoja, mutta yksi perinne jäänee silti: viimeinen joulukorttien postituspäivä saa ihmisiin säpinää.

postin toiminta
Helena Junes Kemin Postissa
Kati Siponmaa / Yle

Perinteisesti postikonttoreissa vuoden kiireisin päivä on se, kun joulukortit saa vielä edullisemmalla hinnalla postitettua. Kemin postissa ruokatunnin aikaan jono ulottuu kassalta ulko-ovelle saakka.

– Aika nopeasti tämä jono kuitenkin veti, tuumasi korttiasioissa Kemin postissa piipahtanut torniolainen Helena Junes.

– Eilen kortteja kirjoittaessani huomasin muutaman puuttuvan, joten ajattelin piipahtaa ostamassa tässä samalla, kun oli täällä päin asioita. Laitan illalla sitten Torniossa postiin, Junes suunnitteli.

Postissa kauppareissun yhteydessä

Sirkka Kauppila
Sirkka Kauppila laittoi omat postikorttinsa jo hyvissäajoin menemään. Joulukorttisäpinää hän on seurannut työnsä puolesta jo vuosikymmeniä.Kati Siponmaa / Yle

Sekä Kemissä että Torniossa asiointi tapahtuu jatkossakin saman katon alla kuin tähänkin saakka, mutta postin erillisen tilan sijaan kaupan yhteydessä. Kemissä postipalvelut saa 11. tammikuuta alkaen S-marketista ja Torniossa postikonttori suljetaan 25. tammikuuta, jonka jälkeen palvelut siirtyvät Citymarketin yhteyteen.

Postin palveluksessa 41 vuotta ollut myyntiesimies Sirkka Kauppila on on nähnyt lukuisia joulukiireitä.

– Kyllä se postilaisen joulu alkaa tästä päivästä. Jos tätä ei kokisi, niin joulu ei tulisi, Kauppila hymyilee.

Kauppila seuraa tulevat joulut asiakkaan näkökulmasta, mutta toteaa hyvillä mielin olevan positiivista, että ihmiset käyttävät postipalveluita.