1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hovioikeudet

Hovioikeus piti voimassa tuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut sallalaismiehen tuomiota, jonka hän sai mm. lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Useasta rikoksesta tuomittu mies vaati hovioikeutta muuttamaan törkeän hyväksikäytön rikosnimikkeen hyväksikäytöksi, mutta hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

hovioikeudet

Sallalainen mies tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa viime vuonna seitsemän eri syytekohdan ja usean rikosnimikkeen perusteella. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen mm. törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta varkaudesta.

Tekoaikaan 26-vuotias mies käytti hyväksi perhekodista karannutta, tekoaikaan 14-15 vuotiasta tyttöä. Tyttö tuli raskaaksi ja hänelle tehtiin abortti.

Mies vaati Rovaniemen hovioikeutta muuttamaan tuomiosta yhden rikosnimikkeen toiseksi eli "törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön" lievemmäksi "lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi".

Hovioikeus ei myöntynyt miehen vaatimukseen rikosnimikkeen muuttamisesta ja tuomion keventämisestä vaan piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.

Lue seuraavaksi