Rovaniemen uimahalli palautettiin uuteen valmisteluun

Rovaniemelle suunnitellaan uutta uimahallia. Vapaa-ajanlautakunta oli jo valmistautumassa tekemään päätöstä hallin rakentamisesta Ounasvaaralle, mutta esitys vedettiinkin pois kokouksesta ja laitetaan uuteen valmisteluun.

Ounasvaara, Rovaniemi
Rovaniemen uimahallin perustukset ovat huonossa kunnossa.
Rovaniemen uimahallin perustuksia on ajan hammas purrut . Raimo Torikka / Yle

Rovaniemen kaupungin vapaa-ajanlautakunta valmistautui päättämään uuden uimahallin sijoituspaikasta kokouksessaan keskiviikkona, mutta maanantaina esitys päätettiin vetää pois esityslistalta. Esityslistan päätösesitys hallin sijoituspaikasta oli Ounasvaara, jossa uimahalli oli tarkoitus toteuttaa yhteistyönä Santasportin kanssa.

Vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen (ps.) sanoo, että hanke laitetaan nyt uudelleen valmisteluun, sillä Ounasvaaran alueen liikenne- ja kaavajärjestelyt eivät ole riittävän hyviä hallia varten. Torvisen mukaan kaupunginhallituksen poliittiset ryhmät kannattavat hallihankkeen uutta valmistelua.

Sivistysjohtaja Antti Lassila painottaa, että uusi valmistelu koskee vain ja ainoastaan Ounasvaaran liikennejärjestelyjä. Lassilan mukaan uimahallihanke etenee muuten edelleenkin Ounasvaara-vaihtoehdon mukaan.

Keskusta vai Ounasvaara?

Ainakin Rovaniemen kaupunginvaltuuston vasemmistoryhmät kannattavat uimahallin rakentamista kaupungin keskustan alueelle Ounasvaaran sijaan.

Torvisen mukaan ensi vuoden alussa järjestetään vapaa-ajanlautakunnan ja kaupunginhallituksen yhteinen kokous, jossa esitellään uimahallihankkeen uusia suuntia. Tarkoituksena on ainakin selvittää tarkemmin Ounasvaaran liikennejärjestelyt ja kaavaratkaisut ennen rakentamispäätöstä.

Torvinen muistuttaa, että Ounasvaaran alueen liikennejärjestelyihin vaikuttaa jatkossa myös se, että Lapin keskussairaalaan tulee nykyistä enemmän ambulanssiliikennettä, kun LKS alkaa päivystää entistä suuremmalla alueella.

Lisätty klo 15.25 Antti Lassilan kommentti.