GTK:n irtisanomiset Lapissa laajempia kuin aluksi kerrottiin

Geologian tutkimuskeskus irtisanoo Lapin alueelta ilmoitettua enemmän työntekijöitään. GTK ilmoitti viime viikolla irtisanovansa Rovaniemeltä yhdeksän ihmistä. Tämän lisäksi irtisanotaan kuitenkin myös kuusitoista Lapin alueella asuvaa niin sanottua maastomiestä.

Kotimaa
Kuvassa näytteitä kairaava laite, keltainen suojakoppi ja  moottorikelkka
GTK

Viestintäjohtaja Marie-Louise Wiklund on pahoillaan väärinkäsityksestä ja sanoo kaikkien irtisanottujen kuitenkin tietävän tilanteen. Se, että aluksi kerrottiin vain yhdeksän henkilön irtisanomisesta Lapissa, johtuu GTK:n omasta laskentatavasta.

Kaikkien maata kiertävien maaastotutkintaa tekevien henkilöiden työpaikat ovat kirjattu Espooseen, vaikka he asuisivatkin muualla Suomessa.

– Tämä meidän oma laskentatapamme aiheutti ikävä kyllä väärinkäsityksen laitoksen ulkopuolella. Alunperin kerrottujen yhdeksän henkilön lisäksi näihin maastyötä tekeviin henkiilöihin kuuluu 16 Rovaniemellä tai muualla Lapissa asuvaa työntekijäämme. Irtisanottujen lisäksi kaksi henkilöa otti myös niin sanotun eläkepaketin irtisanomisen sijaan, viestintäjohtaja Marie-Louise Wiklund kertoo.

GTK irtisanoo koko maassa 75 työntekijää. Heistä 52 työskentelee Espoossa. Irtisanomiset kohdistuvat hallinnollisiin tehtäviin ja tukipalvelutehtäviin.

Korjattu klo 19.52 kirjoitusvirheitä