1. yle.fi
  2. Uutiset

Vakuutusyhtiö If väittää: OP käyttää markkina-asemaa väärin

OP Ryhmä on If Vahinkovakuutusyhtiön mukaan syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön. OP kiistää syytteet.

talous
OP:n logo.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

If Vahinkovakuutusyhtiö on tehnyt Kilpailu- ja kuluttajavirastolle toimenpidepyynnön kilpailijastaan OP Ryhmästä.

Ifin mukaan OP olisi määräävässä markkina-asemassa vähittäispankkipalveluissa ja syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön sitomalla toisiinsa vähittäispankkipalvelut ja vahinkovakuutuspalvelut sekä tarjoamalla vahinkovakuutustuotteita alle tuotantokustannusten.

If Vahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Timo Vuorinen kertoo, että päätös toimenpidepyynnön tekemisestä on kypsynyt pitkän ajan kuluessa.

– Päätös ei perustu mihinkään markkinatilanteen olennaiseen muutokseen. On hyvä, että KKV on ottanut tämän pyynnön vakavasti ja ryhtynyt tutkimaan asiaa, niin saadaan selvyys siihen, käyttääkö OP määräävää markkina-asemaa väärin vai ei, Vuorinen sanoo.

OP Ryhmä on tänään saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta selvityspyynnön asiakasetuohjelmasta ja toiminnasta vähittäispankkipalveluissa sekä vahinkovakuutusmarkkinoilla.

OP kiistää väitteet

OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen ei niele Ifin väitettä OP:n määräävästä markkina-asemasta.

– Markkinaosuutemme vaihtelevat vähittäispankkitoiminnan eri osa-alueilla 20–38 prosentin välillä. Väitteet OP:n määräävästä markkina-asemasta ovat perusteettomia, Karhinen perustelee OP:n tiedotteessa.

OP kertoo tiedotteessa noudattavansa toiminnassaan suomalaista ja eurooppalaista kilpailulainsäädäntöä ja kiistää Ifin esittämät väitteet.

Ifin omistaa vakuutusyhtiö Sampo. Sampo on samalla pankkiyhtiö Nordean merkittävä omistaja.

Lue seuraavaksi