Irakilaislehti: Suomessa vangitut kaksoset etsintäkuulutettiin jo Irakissa

Kaksosveljeksiä epäillään yhdestätoista terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta. Irakilaisen Shafaq Newsin mukaan irakilaisviranomaiset haluavat, että miehet luovutettaisiin Irakiin.

Kotimaa
Terroristiepäillyn vangitsemisoikeudenkäynti Tampereella
Leena Peltokangas / Yle

Irakilaislehti Shafaq Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Suomessa vangitut kaksosveljekset oli etsintäkuulutettu Tikritin lähellä tapahtuneesta verilöylystä epäiltyinä ennen kuin he pakenivat Irakista.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun), joka on lisäksi haastatellut asiasta toisen irakilaislehden Al-Aalemin nimettömänä pysyttelevää toimittajaa.

Shafaq News kirjoittaa, että Irakin viranomaiset aikovat vaatia miehiä luovutettavaksi Irakiin.

23-vuotiaat miehet vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltyinä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista. Miehet kiistivät syyllisyytensä.

Keskusrikospoliisi epäilee, että veljekset surmasivat ampumalla yksitoista Isis-järjestön vangitsemaa aseetonta miestä Tikritin lähistöllä. Isisin taistelijat tappoivat niin kutsutussa Camp Speicherin joukkomurhassa kesäkuussa 2014 jopa 1 700 irakilaista sotilasta, joilla ei ollut aseita.

Epäillyt tulivat turvapaikanhakijoina Suomeen syyskuussa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Räty sanoo Helsingin Sanomille, että epäiltyjen taustoja tarkistetaan. Hän ei kommentoi tarkemmin irakilaismedian tietoja aiemmista etsintäkuulutuksista.