Hyppää sisältöön

Yhdysvaltalainen viihdesivusto: Kainuu on sadunomaisin paikka Helsingin ulkopuolella

Suositun yhdysvaltalaisen viihdesivuston BuzzFeedin syyskuinen listaus pääkaupungin ulkopuolisista sadunomaisista paikoista on herättänyt huomiota Kainuussa, joka komeilee listan ykkösenä.

Kuva: BuzzFeed.com

Viihdesivusto BuzzFeedin Suomi-aiheiden toimittajana tutuksi tullut Tabatha Leggett on erikoistunut listaamaan Suomesta milloin mitäkin, kuten ruokia (siirryt toiseen palveluun) ja miehiä (siirryt toiseen palveluun). Aiemmin syksyllä hän esitteli artikkelissaan 29 sadunomaista Suomessa vierailtavaa paikkaa Helsingin ulkopuolella (siirryt toiseen palveluun).

Ensimmäisenä listalla komeilee Kainuu, joka esitellään kuva-artikkelissa kesäisellä metsäpolkukuvalla. Kainuusta erikseen on listan sijalle 13 päätynyt Kuhmo, joka esitellään karhukuvan kera.

Toisena listalla on Oulu, jonka kuvassa komeilee talvikuva historiallisesta Tähtitornin kahvilasta. Tähtitornin tiloissa on ollut kahvilatoimintaa vuodesta 1912 alkaen. Kuopiosta listauksen kuvaksi on valikoitunut kesäinen järvimaisema laiturilta kuvattuna.

Kuusamo on listalla kahteen kertaan kesä- ja talvikuvan kanssa, ja Lapista 29 paikan listalle on päätynyt seitsemän paikkaa. Lisäksi listalla ovat muun muassa Kouvola, Suonenjoki, Lahti, Turku ja Tampere.

Kuvapalvelu Flickristä poimittujen komeiden kuvien avulla Leggett esitteli aiemmin tänä vuonna myös 38 syytä olla vierailematta Suomessa (siirryt toiseen palveluun), ja otsikosta poiketen artikkeli esitteli ironiseen tapaan 38 syytä vierailla Suomessa.

Lapsuuden kesät Kolilla, suomalaista ruokaa Lontoossa

Lontoolaistoimittaja Tabatha Leggetton kertonut Yle Kainuullenoin vuosi sitten, että Suomi-innostus ja -tietämys on perua suomalaiselta äidiltä ja Suomessa, etenkin Kolilla Pohjois-Karjalassa, vietetyistä lapsuuden kesistä. Suomalaiseen ruokaan hän on saanut innostuksen etenkin suomalaiselta isoäidiltään.

Kiinnostuin suomalaisesta ruoasta ja erityisesti leipomisesta niinä kesinä, joita olen viettänyt hänen (isoäidin) kanssaan.

Tabatha Leggett

– Suomalainen isoäitini on aina laittanut hyvää ruokaa. Kiinnostuin suomalaisesta ruoasta ja erityisesti leipomisesta niinä kesinä, joita olen viettänyt hänen kanssaan.

Leggett toivoo kotikaupunkiinsa Lontooseen enemmän suomalaisia leipomoita ja kahviloita ja kertoo kokkaavansa mieluusti riisipuuroa, mannapuuroa ja korvapuusteja. Suomalaisista ruoista rakkain hänelle on kuitenkin juustoleipä, jonka kanssa tarjottavaksi käyvän lakkahillon löytäminen Lontoosta on kuulemma hankalaa. Tosin artikkelissaan Leggett esittelee perinteisen suomalaisherkun leipäjuustona.

– Minä olen kuullut puhuttavan vain leipäjuustosta. Tänä kesänä tarjosin sitä englantilaisille ystävilleni. En löytänyt lakkahilloa, joten minun piti tarjota sen kanssa aprikoosihilloa, joka ei ole lähellekään sama asia, Tabatha Leggett kertoi reilu vuosi sitten.