SSAB vähentää Raahessa 180 työtehtävää

SSAB:n Raahen-tehtaan yt-neuvottelujen seurauksena 180 työtehtävää vähenee, mikä tarkoittaa 120 työntekijätehtävää ja 60 toimihenkilötehtävää.

talous
SSAB:n Raahen terästehdas
Soile Suvanto / Yle

SSAB:n Raahen-tehtaan yt-neuvottelut ovat päättyneet ja niiden seurauksena 180 työtehtävää vähenee. Tämä tarkoittaa 120 työntekijätehtävän ja 60 toimihenkilötehtävän karsimista.

Lokakuussa alkaneiden yt-neuvottelujen piirissä oli koko Raahen tehtaan henkilöstö, 2 455 työntekijää.

Osa vähennyksistä toteutetaan määräaikaisia työsuhteita vähentämällä sekä luonnollista poistumaa hyödyntäen. Lisäksi tällä hetkellä ulkopuolisen työvoiman tekemiä töitä siirtyy oman henkilöstön tehtäväksi. Tämän muutoksen suunniteltu vaikutus vastaa noin 30 työtehtävää.

Vähennykset aiheuttavat muutoksia töihin

SSAB:n Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti luottaa, ettei työntekijäpuolen irtisanomisiin jouduta. Työpaikkojen vähentäminen on suuri huoli ja aiheuttaa muutoksia töihin.

- Työpaikat häviävät riippumatta siitä miten ne häviävät. Suurena tekijänä tähän vaikuttaa se, että meiltä siirretään tuotantoa Ruotsiin Borlängeen, se on suurin yksittäinen syy.

Vuotin mukaan se aiheuttaa mahdollisesti jonkinlaisia uudelleenjärjestelyjä.

- Katsotaan, mihin työntekijämäärä riittää, mikäli työnantaja pitää lupauksensa ulkopuolisen työvoiman ja ylitöiden vähentämisen suhteen. Näen, että tästä tilanteesta on jonkinlainen mahdollisuus selvitä.