Mertsu Merivirta eroaa perussuomalaisista

Kotkalainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mertsu Merivirta ilmoitti erostaan puoluehallitukselle tiistaina. Hän aikoo jatkaa Kotkan kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sitoutumattomana osana keskustan ryhmää.

merivirrat
Poliitikko Mertsu Merivirta istuu keinussa.
Mertsu MerivirtaPyry Sarkiola / Yle

Kotkalainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mertsu Merivirta eroaa perussuomalaisista. Hän ilmoitti erostaan puoluehallitukselle tiistaina.

– Olen miettinyt tätä jo pitkään. Olen leipääntynyt perussuomalaisiin, ja nyt joulutauon kynnyksellä on sopiva hetki siirtyä eteenpäin, sanoo Merivirta.

Merivirta jatkaa kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sitoutumattomana osana keskustan ryhmää.

Mertsu Merivirta on ollut loppuvuoden aikana otsikoissa Facebookissa julkaisseensa konepistoolikuvan tiimoilta. Merivirta jakoi lokakuun lopulla Facebookissa kuvan, jossa on konepistooli ja teksti, jossa kehotetaan tervehtimään maahanmuuttajia Suomen perinteitä kunnioittaen.

Valtuutettu on itse kuitannut asian huumorina ja sanonut vain halunneensa tehdä kunniaa Suomi-konepistoolille. Poliisi on selvittänyt, onko Merivirta syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Juttu on siirrettiin syyteharkintaan marraskuun lopulla.

Kotkan kaupungin johto kehotti marraskuun lopulla perussuomalaisia pidättämään Merivirran kaikista luottamustoimista määräajaksi. Kotkan perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä tämä olisi kuitenkin ollut ylireagointia.

Merivirran ratkaisusta erota perussuomalaisista kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.