Hyppää sisältöön

Kukkakauppias jakaa joulukukkia ja halauksia yksinäisille vanhuksille

Joukko kemiläisiä yksinäisiä vanhuksia saa tänäkin jouluna koskettavan joulutervehdyksen kukan ja halauksen muodossa. Kiire leimasi viime vuoden kukanjakoa, joten tällä kertaa aikaa varataan myös kahvitteluun.

Kuva: Yle / Risto Koskinen

Kemiläinen kukkakauppa Calla Lilie ja yrittäjä Heidi Ylitalo haluavat jatkaa hyvän mielen jouluperinnettään ja jakaa kukkia yksinäisille vanhuksille myös tänä vuonna.

– Kukat vietiin viime jouluna laulun kera ja monella tuli kyyneleet silmiin, kun aloimme laulaa. Ja tippa tuli linssiin itselläkin, siihen tunteeseen menee väkisinkin mukaan, Ylitalo sanoo.

Tajusimme viime vuonna, kuinka paljon vanhukset halusivat, että sinne olisi jääty istumaan ja viettämään aikaa.

Heidi Ylitalo

Hänen mukaansa monet vanhukset olisivat halunneet jutella pitempäänkin kahvipöydän ääressä, mutta aikataulu oli liian tiukka. Tänä vuonna kukkien jakamiseen onkin varattu enemmän aikaa.

– Tajusimme viime vuonna kuinka paljon vanhukset halusivat, että sinne olisi jääty istumaan ja viettämään aikaa. Sen takia tänä vuonna on varattu useampi päivä kukkien jakamiseen, ettei ole niin kiire, Ylitalo pohtii.

Tänä jouluna Ylitalo kavereineen vie kukkia yli 30 vanhukselle koteihin ja vanhainkoteihin. Kukkien jakaminen aloitetaan maanantaina 21. joulukuuta. Osa kukista tulee kaupunkilaisilta lahjoituksena ja loput kukkakaupasta.

– Nyt on jo melkein toistakymmentä lahjoitusta kasassa, mutta tämä ei ole pelkästään lahjoittajien vastuulla. Me huolehdimme, että jokainen saa kukan, Ylitalo sanoo.