Kotimainen elokuva ylitti 2,5 miljoonan katsojan rajan

Vuotta on vielä pari viikkoa jäljellä, mutta jo nyt kotimaisen elokuvan katsojamäärä on kivunnut ennätykseen. Kotimaisen elokuvan oli viime viikonloppuun mennessä nähnyt 2 521 434 ihmistä. Luku on suurempi kuin kertaakaan 60-luvun lopussa alkaneen tilastoinnin aikana.

elokuvat
Antti, Tuomas ja Niklas .
Antti (Sami Hedberg), Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ja Niklas (Aku Hirviniemi)Solar Films

Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn arvelee, ettei kotimainen elokuva ole saanut yhtä isoja katsojalukuja sitten 50-luvun ja television läpimurron.

Aiempi kävijäennätys on parin vuoden takaa. Vuonna 2012 kotimainen elokuva keräsi 2,4 miljoonaa kävijää. Kahden miljoonan kävijän rajan kotimainen elokuva on ylittänyt 2000-luvulla neljä kertaa.

Myös kotimaisten ensi-iltojen määrä on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen suuri: Suomen elokuvasäätiön mukaan teattereissa on pyörinyt vuoden aikana 44 kotimaista elokuvaa.

Suosituin elokuva on ollut helmikuussa ensi-iltansa saanut Luokkakokous. Taneli Mustosen ohjaaman komedian on nähnyt yli puoli miljoonaa katsojaa. Muita yleisömagneetteja ovat olleet Napapiirin sankarit 2, Risto Räppääjä ja Sevillan saituri sekä Kätilö.