Perinteinen joulujuhla järjestetään Lappeenrannassa aiempaa suurempana

Lahjoituksina kerätty jouluateria riittää tänä jouluna 400 ihmiselle. Juhla on siirtynyt Lauritsalan seurakuntatalolta Kimpisen koululle.

Lappeenranta
Kimpisen koulu ja lukio
Yle

Perinteinen jouluaaton juhla järjestetään Lappeenrannassa aiempaa suurempana. Lappeenrannan seurakuntayhtymän järjestämä jouluaaton juhla on aiemmin pidetty Lauritsalan seurakuntakeskuksessa. 250 ihmiselle mitoitetut tilat eivät kuitenkaan riittäneet.

Juhlaa on tänä vuonna järjestänyt kaksi vuotta sitten talkoolaiseksi lähtenyt lappeenrantalainen liikemies Saku Hyttinen.

– Silloin kolahti eniten se, kun joku sanoi, että on edellisen kerran syönyt tiistaina. Oltiin kuitenkin jo lauantaissa. Kuuli muitakin koskettavia ihmiskohtaloita, eivätkä kaikki halukkaat edes mahtuneet sisään. Ajateltiin silloin, että voisimme tehdä tämän isommin, kun meitä on niin monta vapaaehtoista, Hyttinen kertoo.

Tänä vuonna kaikille avoin joulujuhla järjestetään Kimpisen koululla. Lahjoituksina saadut tarjoilut riittävät 400 ihmiselle.

– Olemme tosiaan saaneet kaiken lahjoituksina paikallisilta yrittäjiltä. Seurakunnan maksettavaksi ei jää mitään, Hyttinen kertoo.

Ilmoittautumisia joulujuhlaan otetaan vastaan perjantaihin asti.