Los Angeles sulki kaikki julkiset koulut uhkauksen takia

Koulujen sulkeminen vaikuttaa satoihin tuhansiin oppilaisiin. Poliisi ja FBI käyvät suuroperaatiossa läpi koulujen alueita.

Ulkomaat
Campuksen portilla.
Paul Buck / EPA

Yhdysvalloissa Los Angelesin kaupunki on sulkenut tiistaina kaikki kunnalliset koulut sen jälkeen, kun kaupunki sai kouluihin ja niiden 640 000 oppilaaseen kohdistuvan uhkauksen.

Los Angeles Times (siirryt toiseen palveluun) -lehden mukaan uhkaus liittyi koulujen alueille jätettyihin reppuihin ja paketteihin.

Kalifornian osavaltion suurimman kaupungin Los Angelesin koulupiirin johtaja Ramon Cortines kertoo määränneensä koulut suljettaviksi sen jälkeen, kun poliisi oli varoittanut häntä useisiin kouluihin kohdistuvasta uhkauksesta.

Cortinesin mukaan poliisi ja Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI määrättiin tutkimaan yli tuhat koulua. Hän arvioi, että operaatio saadaan päätökseen tiistain aikana.

– Mielestäni on tärkeää ryhtyä näihin varotoimenpiteisiin viime aikojen ja aiempien tapahtumien perusteella, Cortines sanoi tiedotustilaisuudessa.

Joulukuun alussa kaksi ampujaa tappoi 14 ihmistä San Bernandinossa Kaliforniassa. Heillä epäillään olleen yhteyksiä islamilaisiin ääriryhmiin.

– Aiemmin tänä aamuna saimme elektronisen uhkauksen, jossa mainitaan koulujemme turvallisuus, Los Angelesin koulupoliisilaitoksen päällikkö Steven Zipperman sanoi tiedotustilaisuudessa.

Zippermanin mukaan koulut pysyvät kiinni siihen saakka, kunnes viranomaiset voivat olla täysin varmoja turvallisuudesta.

Los Angeles Times kertoi aiemmin, että kyse olisi ollut pommiuhkauksesta, jonka tuntematon henkilö oli esittänyt puhelimessa Los Angelesin koulupiirin hallituksen jäsenelle.

Lähteet: AFP