Los Angelesin koulu-uhkaus oli todennäköisesti huijaus

Yhdysvalloissa Los Angeles sulki kaikki kunnalliset koulut tiistaina saatuaan uhkauksen. Koulujen sulkeminen vaikutti 640 000 oppilaaseen.

Ulkomaat
Campuksen portilla.
Paul Buck / EPA

Los Angelesin kouluihin kohdistunut uhkaus näyttää olleen huijaus. Kaupunki sai uhkausviestin, joka kohdistui koulujen oppilaisiin ja jossa viitattiin koulualueille jätettyihin reppuihin ja paketteihin.

Monet oppilaat ja näiden vanhemmat ovat olleet turhautuneita erityisesti tiedottamiseen. Oppilaiden kerrottiin saaneen tietoja koulujen sulkemisesta esimerkiksi kavereiltaan sosiaalisen median kautta, kun taas viranomaisilta tietoja saatiin heikosti.

New Yorkin kouluja uhattiin myös

Jotkut ovat moittineet Los Angelesin viranomaisten toimintaa ylireagoinniksi.

Uutistoimitotietojen mukaan myös New Yorkin kouluihin oli kohdistettu samankaltainen uhkaus, mutta se oli tulkittu huijaukseksi eikä mihinkään toimiin ryhdytty.

– Aiempiin tapahtumiin perustuen en voinut ottaa riskiä, sanoi Los Angelesin koulupiirin johtaja Ramon Cortines lehdistötilaisuudessa.

Joulukuun alussa kaksi hyökkääjää tappoi 14 ihmistä San Bernandinossa Kaliforniassa.

Koulut auki todennäköisesti jo keskiviikkona

Suomen aikaa puoleen yöhön mennessä Los Angelesissa poliisi oli tutkinut yli puolet suljetuista tuhannesta koulusta, mutta mitään epäilyttävää ei ollut löytynyt.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan koulujen on määrä aueta keskiviikkona.

Uhkauksen lähettäjästä ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähteet: AP, Reuters