Pohjois-Korea tuomitsi pastorin kumouksellisesta toiminnasta elinkautiseen pakkotyöhön

Etelä-Koreassa syntyneellä pastorilla on Kanadan kansalaisuus. Sekä Pohjois-Korea että Kiina ovat tiukentaneet otettaan kristillisista ryhmistä.

Ulkomaat
Hyeon-soo Lim
Hyeon-soo LimKCNA / AFP / Lehtikuva

Pohjois-Korean korkein oikeus on tuominnut eteläkorealais-kanadalaisen pastorin elinkautiseen pakkotyöhön kumouksellisesta toiminnasta, Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi keskiviikkona.

Torontolaisen kirkon pastori Hyeon-soo Lim on ollut pidätettynä Pohjois-Koreassa helmikuusta lähtien. Pohjois-Korean valtiollinen media esitti hänen tunnustuksensa aiemmin tänä vuonna.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Lim tunnusti heinäkuisessa tiedotustilaisuudessa matkustaneensa Pohjois-Koreaan humanitaarisen työn varjolla keräämään tietoja, joita hän käytti maan ulkopuolella pitämissään saarnoissa. Niiden tavoitteena oli ajaa hallinto romahdukseen "Jumalan rakkaudella".

Kirkkonsa mukaan Lim on käynyt Pohjois-Koreassa yli sata kertaa sitten vuoden 1997 ja auttanut orpokodin ja hoitokodin perustamisessa. Etelä-Koreassa syntynyt Lim on asunut Kanadassa vuodesta 1986, ja hän on Kanadan kansalainen.

Sekä Pohjois-Korea että Kiina ovat tiukentaneet otettaan kristillisistä yhteisöistä viime vuosina, kirjoittaa Reuters. Vuonna 2013 Pohjois-Korea tuomitsi korealais-amerikkalaisen lähetyssaarnaajan Kenneth Baen 15 vuodeksi pakkotyöhön hallitukselle vihamielisestä toiminnasta. Bae vapautettiin viime vuonna.

Lähteet: Reuters, AFP