1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingin parkkipirkot ajavat ensi vuonna Segwayllä

Helsingin pysäköinninvalvojat saavat käyttöönsä uusia elektronisia laitteita ensi vuonna. Valvojilla on mahdollisuus muun muassa liikkua Segwayllä ja käyttää älylaseja.

Kotimaan uutiset
Tässä Segway-ajoneuvoja esittelevät singaporelaiset poliisit.
Tässä Segway-ajoneuvoja esittelevät singaporelaiset poliisit.Jonathan Drake / EPA

Helsingin pysäköinninvalvonta on testannut sähköistä polkupyörää tänä vuonna mielestään menestyksekkäästi ja on valmis ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin.

Valvojat saavat käyttöönsä ensi vuonna Segwayn. Kulkupelillä liikkuminen tulee silloin lailliseksi Suomen tieliikenteessä, eikä Helsinki halua hukata tilaisuutta kokeilla laitetta.

Segway on kaksipyöräinen, motorisoitu kulkuväline. Se on suunniteltu kuljettamaan yhtä ihmistä kerrallaan siten, että ihminen ohjaa itse laitetta.

Helsinki kokeilee myös kamera-autoa, jolla voi lukea pysäköityjen autojen rekisterinumeroita. Sillä valvojat pystyvät tarkastamaan helpommin kännykkällä maksettuja parkkimaksuja ja erillisiä pysäköintitunnuksia. Yle kertoi kamera-auton käytöstä syyskuussa 2014.

Mobiilisti maksettuja parkkilippuja tullaan valvomaan myös rekisterikilpiä lukevien älylasien avulla.

Kaikki uudistukset liittyvät yleisten töiden lautakunnan ja rakennusviraston toimintasuunnitelmaan ensi vuodelle. Toimintasuunnitelma hyväksyttiin lautakunnan kokouksessa tiistaina.

Yle Huvudstadsregionen: Parkeringskontrollanter ska köra segway nästa år

Lue seuraavaksi