"Suomessa ihmisiä voi kusettaa yhden kerran, ensimmäisen ja viimeisen"

Palkitut Madventures- ja Docventures-tekijät Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff sanovat, että heidän menestyksensä salaisuus on rehellisyydessä ja kovassa työnteossa.

ilmiöt
Tuomas Milonoff ja Riku Rantala
Jarmo Siivikko / Yle

Riku Rantala sanoo olevansa työparinsa kanssa intohimoisia reissaajia, maailman tutkijoita ja tarinankertojia. Kaksikko näyttää saavan liikkeelle isoja joukkoja olipa väline mikä tahansa.

– Siinä on taustalla kaksi asiaa: uskomme siihen mitä teemme ja olemme aidosti mukana sekä tehdään paljon töitä. Jälkimmäinen on tosin kollegan ansiota, Rantala sanoo, ja katsoo Tunna Milonoffia.

– Luovallakin alalla homma syntyy 95-prosenttisesti duunista. Sen taustalla on rehellisyytemme. Suomessa ihmisiä voi kusettaa yhden kerran, ensimmäisen ja viimeisen, ja yleensä se on se sama kerta.

Myi kaiken ja lähti reissuun

Tunna Milonoff kertoo kaksikon saaneen sellaistakin palautetta, että heidän esimerkki on todella muuttanut ihmisen elämän.

– Madventuresin ensimmäisestä kaudesta lähtien on tullut palautetta. Joku on kertonut myyneensä kaiken ja lähteneensä reissaamaan, ja sanonut, että elämä on muuttunut täysin, maailmankuva ja arvot, ja kiittävät siitä. Yhdenkin tälläisen ihmisen takia tämä tekeminen on kannattanut.

Maailma globalisoituu kiihtyvään tahtiin, ja ihmisiä huolestuttaa miten sen kanssa pärjää.

Riku Rantala

Riku Rantala sanoo, että kukapa olisi 15 vuotta sitten voinut uskoa, että kaksikko tulevaisuudessa elättäisi tekemisillään itsensä, perheensä ja kymmenkunta muuta laittaessaan ensimmäistä Madventures-kautta alulle.

– Tulimme varmaan sellaiseen murrosaikaan tämän oman juttumme kanssa. Maailma globalisoituu kiihtyvään tahtiin, ja ihmisiä huolestuttaa miten sen kanssa pärjää. On tavallaan opittu nopeasti, että kyllä pärjää kun ottaa selvää ja käy rohkeasti maailmaan, Rantala sanoo.

– Vaikka joskus tekisi mieli työntää pää kuoppaan kuin strutsi, ja muhia siellä omassa erinomaisuudessaan, niin yleensä se ei auta.