"Miten tehdään lapsia" – Näitä asioita suomalaiset googlasivat eniten

Tänä vuonna ovat puhuttaneet sote, Isis ja yhteiskuntasopimus, Google kertoo. Yhtiö on julkistanut tänään listansa Suomen suosituimmista Google-hauista.

kulttuuri
Kuinka hyvää, montako kumppania? Vertaa itseäsi muuhun Suomeen
Eetu Pietarinen / Yle

Suomessa on tehty tänä vuonna jo yli kymmenen miljardia Google-hakua, sanoo hakukoneyhtiö Googlen operatiivisesta toiminnasta vastaava johtaja Hanna Kivelä tiedotteessa. Hänen mukaansa hakuja voikin pitää "maan suurimpana kuluttajabarometrina, joka kertoo, mikä meitä suomalaisia kiinnostaa".

Hakukoneyhtiö kertoi tänään keskiviikkona vuoden 2015 suosituimmista Google-hauista. Googlen mukaan tänä vuonna suomalaisia ovat puhuttaneet muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluiden sote-uudistus, äärijärjestö Isis ja hallituksen kaavailema yhteiskuntasopimus.

Ruokapöydässä ovat kiinnostaneet esimerkiksi siemennäkkäri, kukkakaalipitsa ja lehtikaalikeitto, Google kertoo. Yhtiön mukaan hakuja on tehty usein myös sellaisista aiheista, joista ei aina kehdata kysyä muilta: "miten tehdään lapsia" tai "kuinka kertoa raskaudesta vanhemmille", Google havainnollistaa.

Google julkaisee maailmanlaajuisia listoja myöhemmin tänään nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Alla esimerkkejä Suomen tämän vuoden suosituimmista Google-hauista:

Haetuimmat – kaikki hakusanat:

 1. Iltalehti
 2. Facebook
 3. Ilta-Sanomat
 4. Youtube
 5. Google

Haetuimmat henkilöt:

 1. Robin
 2. Kim Kardashian
 3. Cheek
 4. Sanni
 5. Venla Savikuja

Haetuimmat "miten tehdään" -haut:

 1. Miten tehdään lapsia
 2. Miten tehdään fritsu
 3. Miten tehdään kalanruotoletti
 4. Miten tehdään blogi
 5. Miten tehdään valtakirja

Trendaavimmat – kaikki hakusanat:

 1. Vaalikone
 2. Agario
 3. MM-jääkiekko 2015
 4. Auringonpimennys
 5. Ensitreffit alttarilla

Trendaavimmat suomalaiset:

 1. Minna Turunen
 2. Sanni
 3. Maisa Torppa
 4. Roope Salminen
 5. Olli Immonen

Trendaavimmat "mikä on" -haut:

 1. Mikä on sote
 2. Mikä on Periscope
 3. Mikä on Isis
 4. Mikä on Snapchat
 5. Mikä on Kik

Haetuimmat-listat on järjestetty hakumäärien mukaan. Trendaavimmat-listat sisältävät nopeimmin nousseet haut eli sellaiset hakusanat, jotka ovat kasvattaneet hakuja suhteellisesti eniten viime vuoteen verrattuna, Google kertoo.