Intoilijat parveilivat elokuvasaleihin – "Star Wars oli koko elämä"

Legendaarisen Tähtien sota -saagan seitsemäs osa Star Wars: The Force Awakens keräsi keskiviikkona fanit elokuvateattereihin jo aamusta.

Star Wars

Star Wars: The Force Awakens -elokuva sai ensi-iltansa Suomessa keskiviikkona. Tähtien sota -elokuvasarjan seitsemäs osa nähdään Suomessa maan historian laajimmalla levityksellä ja näytöksiä pyöritetään teattereissa aamusta alkaen.

Elokuva keräsikin esimerkiksi Helsingin Kinopalatsiin keskiviikkoaamuna lukuisia innokkaita faneja. Monet olivat myös pukeutuneet aiheen mukaisesti.

– Se on se fiilis, että näkee elokuvan ensimmäisenä ja on sillä tavalla hengessä mukana, sanoo ensimmäiseen näytökseen jonottanut Oskari Sieranen.

Ensi-iltaviikolle on myyty kaikkiaan noin 75 000 lippua ennakkoon ja elokuvasta odotetaan kassamagneettia. Myös fanien odotukset elokuvalle ovat korkealla, sillä uutta osaa on toivottu teattereihin jo pitkään.

– Pienenä Star Wars oli koko elämä, mutta näin vanhempana into on hieman laantunut. Toivottavasti uusi elokuva muistuttaa niitä vanhoja leffoja ja siinä on mukana samaa fiilistä, sanoo ensimmäisten joukossa elokuvaa katsomaan tullut Pauli Karjalainen.

The Force Awakens aloittaa uuden trilogian George Lucasin luomaan elokuvasarjaan ja sen tapahtumat sijoittuvat 30 vuotta Jedin paluun jälkeiseen aikaan.

Edellinen valmistunut osa elokuvasarjasta, Sithin kosto, pyöri teattereissa kymmenen vuotta sitten. Alkuperäinen Tähtien sota -elokuva ilmestyi puolestaan vuonna 1977.