Golfpallonkokoisia rakeita ja ennätyskovia tuulia – katso videolta, miten supersolu-ukkonen iski Sydneyyn

Supersolu-ukkosen pilvissä kehittyy voimakas pyörivä liike.

Ulkomaat
Myrskyn vahingoittama talo.
Reuters
Myrskypilviä Sydeneyn yllä.
Australian ilmatieteen laitos kuvailee tuulia hyvin tuhoisiksi ja arvioi, että niihin liittyi pyörremyrsky. Myrsky iski Sydneyn rannikolle kello 10.30 paikallista aikaa.

Pyörremyrskyä muistuttava ukkosmyräkkä riehui Sydneyssä keskiviikkona. Niin kutsutun supersolu-ukkosen tuulet puhalsivat puuskissa jopa 59 metriä sekunnissa.

Australian ilmatieteen laitos arvioi, että kyseessä olivat kovimmat koskaan New South Walesin osavaltiossa mitatut tuulet.

– Sitä kutsutaan supersolu-ukkoseksi, ja se on vaarallisimpia ukkosmyrskyjä, mitä täällä esiintyy, kertoo ilmatieteen laitos tiedotteessa.

Supersolu-ukkosen pilvissä kehittyy voimakas pyörivä liike. Sydneyn myräkkään liittyi myös rankkaa vesi- ja raesadetta. Rakeet olivat jopa golfpallonkokoisia.

Ukkonen riepotteli pahiten Kurnellin aluetta, joka sijaitsee Sydneyn keskustan ja lentoaseman eteläpuolella sijaitsevan lahden rannalla. Pelastustyöntekijöiden mukaan kaksi ihmistä tarvitsi hoitoa: toinen järkytykseen, toinen päähänsä saamaan haavaan.

Kurnellissa on myös ollut sähkökatkoksia ja kadut tulvivat. Myrsky vaurioitti myös autoja ja taloja alueella. Poliisi on varoittanut kulkemisesta alueella.

Lähteet: AFP, Reuters