Grilliruoan ystävien joulun ihme: Ahjo Grilli ei lopetakaan

Jyväskylän Seppälässä toimiva Ahjo Grilli ei joudukaan sulkemaan oviaan. Perinteinen grilli ehti jo ilmoittaa vuokrasopimuksensa päättymisestä ja toiminnan loppumisesta. Uusi vuokrasopimus syntyi viime hetkillä.

grillit
Ranskalaisia perunoita ravintolan keittiössä.
David Chang / EPA

Yksi Jyväskylän perinteikkäimmistä grilleistä, Seppälässä toimiva Ahjo Grilli, on saanut jatkoa vuokrasopimukselleen. Grillin toiminta jatkuu normaalisti loppiaisen jälkeen.

Grilli ehti jo ilmoittaa sulkevansa ovensa 23.12. Syynä oli Lidlin omistaman grillirakennuksen vuokrasopimuksen päättyminen.

Lidlin suunnitelmat uudesta myymälästä viivästyvät

Lidl aiemmin kertonut purkavansa Seppälän myymälän ja rakentavansa tontille uuden myymälän. Alun perin purkutyöt oli tarkoitus aloittaa tammikuussa 2016, mutta hanketta on päätetty lykätä. Se tuo lisäaikaa myös Ahjogrillille.

– Olemme päättäneet ottaa hankkeessa pienen aikalisän. Seppälän myymälän tontilla sijaitsevan Ahjo Grillin omistajan kanssa olemme hyvässä yhteisymmärryksessä sopineet, että grilli voi jatkaa toimintaansa tontillamme siihen asti, kunnes rakennushanke käynnistyy, kertoo Lidlin Laukaan kiinteistötoimiston päällikkö Janne Toivanen.

Toistaiseksi jatkuva vuokrasopimus allekirjoitettiin tällä viikolla. Lidlin myymälän purku- ja rakennustöiden uutta alkamisajankohtaa ei ole vielä päätetty.

12 työntekijän joulu pelastettu

Ahjo Grillillä iloitaan töiden jatkumisesta. Yrittäjät etsivät kuitenkin edelleen myös uusia toimitiloja, joihin grilli voisi siirtyä Lidlin purku- ja rakennustöiden alkaessa.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä yhteensä 12 ihmistä. Henkilökunta lomailee joulun ajan, mutta palveluluukku avataan uudelleen 7. tammikuuta.

Ahjo Grilli on toiminut nykyisissä tiloissaan 13 vuoden ajan. Alkuperäinen vanha Ahjo Grilli perustettiin Jyväskylään yli 30 vuotta sitten.