Mieheltä varastettiin joulukortit – vetoaa rosvoon Facebookissa: "Ole hyvä ja toimita ne perille"

Henri Soikkeli jätti joulukortit autoon siksi aikaa, kun kävi ostamassa niihin joulupostimerkit. Kun hän tuli takaisin, osa korteista oli poissa.

Kotimaa
Joulupostikuori ja kirjeitä
Mari Siltanen / Yle

Iittiläinen Henri Soikkeli joutui maanantaina erikoisen varkauden uhriksi. Häneltä nimittäin varastettiin osa postiin matkalla olleista joulukorteista.

Soikkeli kirjoitti tekijälle viestin Facebookiin (siirryt toiseen palveluun).

Ole hyvä ja käy ostamassa niihin ykkösluokan merkit, jotta kortit kerkeävät ajoissa perille. Jos heitit ne menemään, käy hakemassa ne takaisin ja toimita ne sinne mihin ne kuuluvat. Muuten osa sukulaisistani jää takiasi ilman hyvän joulun toivotusta. Minun jouluni kerkesitkin pilaamaan.

Soitimme Soikkelille. Hän kertoo, että varkaus tapahtui Kausalan S-marketin edessä.

– Kävin ostamassa kortteihin joulumerkkejä ja jätin kortit siksi aikaa autoon. Kun palasin takaisin, ne olivat kadonneet. Olin liikkeellä vanhalla amerikanraudalla, ja niissä ei yleensä ole tarvinnut ovia lukita.

Kortteja oli yhteensä noin 20, ja niistä varastettiin noin puolet. Kortit oli suljettu kirjekuorten sisään. Soikkeli epäilee, että varas luuli kuorten sisältävän rahaa.

Olin liikkeellä vanhalla amerikanraudalla, ja niissä ei yleensä ole tarvinnut ovia lukita.

Henri Soikkeli

– Vaimoni oli askarrellut kortit, joten ne olivat vähän paksumpia. Hän ehkä luuli, että kortin väliin oli laitettu seteleitä. Siinä hän erehtyi pahasti.

Kova työ meni hukkaan

Soikkeli kertoo kirjoittaneensa tekijälle julkisen viestin Facebookiin, jotta omatunto edes vähän kolahtaisi.

– Askarteluun kulunut työ meni hukkaan. Sehän siinä eniten harmittaa.

Maanantaina oli viimeinen päivä, jolloin kortit sai postiin halvemmalla joulumerkeillä. Jos kortit jäävät sille tielleen, niiden vastaanottajiksi tarkoitetut henkilöt jäävät ilman hyvänjouluntoivotusta.

– Älkää sukulaiset ihmetelkö, jos kortti jää saamatta. En muista, keiden kortit vietiin kun sulloin loput kortit hätäpäissäni postilaatikkoon, Soikkeli sanoo.

Joulukorttivarkaudesta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.