Insinööriopiskelija väsää LEGO-sarjasta robotin ja tuunaa sen mieleisekseen

Kemissä insinööriopiskelijat ovat esitelleet rakentamiaan robotteja ja muita teknisiä laitteita. Keskiviikkona yleisölle järjestetyn avoimen tapahtuman tavoitteena oli näyttää muun muassa, että insinöörien ihmeellinen maailma on selvästi mainettaan hauskempi ja monipuolisempi.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Sähkömoottorin ininä täytti salin Lapin ammattikorkeakoulun tiloissa Kemissä kun insinööriopiskelijat esittelivät loihtimiaan robotteja.

Insinöörikoulutuksen avoimet ovet-tapahtumaa vietettiin keskiviikkona Kemissä. Esillä oli muun muassa kymmenkunta robottia joita opiskelijat olivat ohjelmoineet ja tuunanneet mieleisikseen. Rakentamiseen ja ideointiin oli aikaa muutama kuukausi.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

– Robotit on rakennettu Lego Mindstorms -alustalle ja lisäksi olemme muokanneet niitä. Robotit esimerkiksi liikkuvat värisensorin avulla. Saimme jokainen ryhmä noin 150 euroa rahaa tuunaamiseen, opiskelijat kertovat.

Ohjelmassa oli myös 3D-tulostuksen esittelyä, sähköpyörärata ja nelikopterin lennätystä. Lisäksi tapahtumassa järjestettiin robottien välinen nopeus- ja tarkkuuskisa.